JR Radio & Spektrum Radios Discuss all your JR and Spektrum gear.

Spektrum 9 CH not working

Reply

Old 06-10-2016, 11:04 AM
  #1  
MX240
Senior Member
Thread Starter
My Feedback: (4)
 
MX240's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: PoDunk City, NE
Posts: 1,032
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Spektrum 9 CH not working

I have three new Spektrum receivers and one will not move any servos.
It will bind from my DX 9 and one remote will light...not the other.
OK,
I send it in to be repair and it comes back and now both remotes now bind and light BUT......
Plugging in JR servos will NOT work from transmitter that it is bind too.
I turn plug-ins this side up and down to make sure I have it right...and nothing... after Horizon repair said all works????
The three solid bind lights are all on.

I take my OTHER new Spektrum 9 CH receiver and bind and it works perfect.
Take a new Spektrum 6 CH receiver and bind to my DX 9 and works perfect.

SO, I guess I send this non-working 9 CH back to Horizon and say??? Try again!
MX240 is offline  
Reply With Quote
Old 06-10-2016, 01:19 PM
  #2  
AndyKunz
 
Join Date: Jun 2005
Location: White Heath, IL
Posts: 2,756
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Do you have all the remote receivers plugged in?

Take a look at the cables - it could be something there.

Andy
AndyKunz is offline  
Reply With Quote
Old 06-10-2016, 02:01 PM
  #3  
MX240
Senior Member
Thread Starter
My Feedback: (4)
 
MX240's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: PoDunk City, NE
Posts: 1,032
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Yep, I sure do and I should have said, SERVO plugs.
When I got this new(Never installed) receiver back from Horizon repair all remotes now light.
I plug JR servos in the receiver and like before when I sent it to Horizon Repair all servos are dead from my DX 9 transmitter.

It is a little unsettling to get a repair back telling me all is well and all ports work....not!
I wish I would have kept the repairman's name but I no longer have the sheet.
Jim Stulken
MX240 is offline  
Reply With Quote
Old 06-10-2016, 02:58 PM
  #4  
AndyKunz
 
Join Date: Jun 2005
Location: White Heath, IL
Posts: 2,756
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

A number of times I've put servos in backwards. Any possibility of that? Can you flip one over just to try? (Only 1 servo plugged in at a time). If you plug in the battery backwards you might still get the LEDs on.

I would be really surprised if the Rx were truly bad.

Andy
AndyKunz is offline  
Reply With Quote
Old 06-10-2016, 04:56 PM
  #5  
MX240
Senior Member
Thread Starter
My Feedback: (4)
 
MX240's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: PoDunk City, NE
Posts: 1,032
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Wow, Thanks Andy for your advice.
Yes I will try one more time turning plug-in's around. I did before...but will try one more time.
I didn't know that about the power plug. mmmm
Yes, only one servo in ele or Ail. Will try all four controls for a try.
If not, she comes back.

I am looking at your new DX 20. When??
I do have another brand that I have to send in because of bad trims so I think this will be it's last year.
I just like the easy to program software in Spektrum radios best. I am a old JR 10 owner.
Thanks
Jim
MX240 is offline  
Reply With Quote
Old 06-10-2016, 05:33 PM
  #6  
AndyKunz
 
Join Date: Jun 2005
Location: White Heath, IL
Posts: 2,756
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

I don't know when it will ship.

Andy
AndyKunz is offline  
Reply With Quote
Old 08-09-2016, 01:20 PM
  #7  
MX240
Senior Member
Thread Starter
My Feedback: (4)
 
MX240's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: PoDunk City, NE
Posts: 1,032
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Well guys, and Andy I guess this problem I was having was my own fault.
I must have plugged things in the wrong way twice (2).
Receiver works perfect and flying high now.
Old age I guess.
MX240 is offline  
Reply With Quote
Old 08-09-2016, 01:54 PM
  #8  
AndyKunz
 
Join Date: Jun 2005
Location: White Heath, IL
Posts: 2,756
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Thanks for the update. You aren't alone in plugging things together incorrectly!!!

Andy
AndyKunz is offline  
Reply With Quote

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service