JR Radio & Spektrum Radios Discuss all your JR and Spektrum gear.

9303 and 921 Question

Reply

Old 04-13-2017, 03:12 AM
  #1  
OldScaleGuy
Thread Starter
 
OldScaleGuy's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Seymour, IN
Posts: 2,850
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default 9303 and 921 Question

I have a plane with two elevator servos and have mixed elevator with aux 2. The issue is when i use the elevator trim it only trims the elevator input side. How do i get the slaved elevator to trim with the master? Thanks!
OldScaleGuy is offline  
Reply With Quote
Old 04-13-2017, 08:15 AM
  #2  
Zeeb
My Feedback: (41)
 
Zeeb's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Highland Utah UT
Posts: 5,064
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Originally Posted by OldScaleGuy View Post
I have a plane with two elevator servos and have mixed elevator with aux 2. The issue is when i use the elevator trim it only trims the elevator input side. How do i get the slaved elevator to trim with the master? Thanks!
The radio has a built in dual elevator setup that will make the trim work. You'll need to change some things in your setup. First is to go into the system menu and basically inhibit all the channels above #4. Then do the model setup with the dual elevator servos selected. The radio will select the second channel and mate it to the primary. Sorry but I do not remember what is the default second channel for the elevator.

You need to do all the primary control setups first this way as if the channel the radio want's to assign is not "Inh", it will see the channel as in use and not available. Also, certain mix numbers will allow certain channel combinations and they are not all the same. Last, some switches can be assigned to almost any channel while others are restricted to certain channels.

Last edited by Zeeb; 04-13-2017 at 08:19 AM.
Zeeb is offline  
Reply With Quote
Old 04-13-2017, 09:33 AM
  #3  
BarracudaHockey
My Feedback: (11)
 
BarracudaHockey's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Jacksonville, FL
Posts: 23,237
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Zeeb is correct, the way to set that up is called mating that way any mixes or trims applied to the master will apply to the slave equally
BarracudaHockey is online now  
Reply With Quote
Old 04-14-2017, 02:35 AM
  #4  
OldScaleGuy
Thread Starter
 
OldScaleGuy's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Seymour, IN
Posts: 2,850
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Got it. It is working perfectly now! Thank you!
OldScaleGuy is offline  
Reply With Quote

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service