JR Radio & Spektrum Radios Discuss all your JR and Spektrum gear.

DX8G2 4 aileron servos

Reply

Old 01-23-2018, 11:21 AM
  #1  
donthomas
Thread Starter
My Feedback: (7)
 
Join Date: Jan 2005
Location: gibsonville, NC
Posts: 15
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default DX8G2 4 aileron servos

Is there a way to set up a DX8G2 for 2 servos per aileron?
donthomas is offline  
Reply With Quote
Old 01-23-2018, 01:11 PM
  #2  
BarracudaHockey
My Feedback: (11)
 
BarracudaHockey's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Jacksonville, FL
Posts: 23,237
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Match boxes from JR or SmartFly probably. I dont think the 8 does balancing but I'd have to have one in my hand to be sure.
BarracudaHockey is offline  
Reply With Quote
Old 01-23-2018, 02:14 PM
  #3  
donthomas
Thread Starter
My Feedback: (7)
 
Join Date: Jan 2005
Location: gibsonville, NC
Posts: 15
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

That's what I thought. Can't find any other way to balance.
donthomas is offline  
Reply With Quote
Old 01-23-2018, 02:56 PM
  #4  
BarracudaHockey
My Feedback: (11)
 
BarracudaHockey's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Jacksonville, FL
Posts: 23,237
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Not sure about the software in that radio but if you can't enable a 4 servo aileron type (i suspect your choice is 2) then you only have one option and that is a match box in each wing or some sort of PowerBox setup that lets you balance the servos.
BarracudaHockey is offline  
Reply With Quote
Old 01-24-2018, 02:49 PM
  #5  
AndyKunz
 
Join Date: Jun 2005
Location: White Heath, IL
Posts: 2,756
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Originally Posted by donthomas View Post
That's what I thought. Can't find any other way to balance.
Servo Balance is in DX9 and higher.

Andy
AndyKunz is offline  
Reply With Quote
Old 01-28-2018, 06:07 PM
  #6  
donthomas
Thread Starter
My Feedback: (7)
 
Join Date: Jan 2005
Location: gibsonville, NC
Posts: 15
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Just sitting here playing with my DX8G2. Set aircraft type to 2 ail and 2 flap. Went to flap system and set to ail stick. All the way at the end of the servo setup list is a balance screen. 3 points on each side of center. Can I go this route without killing the servos.
donthomas is offline  
Reply With Quote
Old 01-28-2018, 07:42 PM
  #7  
donthomas
Thread Starter
My Feedback: (7)
 
Join Date: Jan 2005
Location: gibsonville, NC
Posts: 15
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

The trim switch only works the ail servos. Flap servos don't move with trim switch. Can't seem to work around that. May try a p mix.
donthomas is offline  
Reply With Quote

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service