JR Radio & Spektrum Radios Discuss all your JR and Spektrum gear.

Where`s aux1 on my XG14?

Reply

Old 02-14-2018, 08:45 AM
  #1  
Sivadoc
Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2007
Location: SiljanTelemark, NORWAY
Posts: 33
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Where`s aux1 on my XG14?

Just bought a new XG14 and started programming the first plane - 35% Yak54. Receiver is 712BX.
Mated elevator with AUX2 and planned to mate aileron with AUX1, but can not even find AUX1 in the menu under "wing type", or "device select". Had a DSX12 before and it was a piece og cake, but with the XG14 I'm a noob again:-(

Any tips?
Sivadoc is offline  
Reply With Quote
Old 02-14-2018, 01:07 PM
  #2  
Sivadoc
Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2007
Location: SiljanTelemark, NORWAY
Posts: 33
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Found out AUX1 = flaps. Mated and Ok. Not very logical IMO.
Sivadoc is offline  
Reply With Quote
Old 02-14-2018, 05:08 PM
  #3  
AWorrest
My Feedback: (5)
 
Join Date: Jul 2003
Location: Lincoln, NE
Posts: 737
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

It is logical to call channel 6, also known as AUX1, the FLAP channel. Aircraft with actual flaps must use that channel for the flap. Using channel 6 as the left aileron with the NORMAL wing type will preclude the use of flaps and the flaperon attributes.

If your aircraft doesn’t have actual flaps, you should choose the FLAPERON wing type. Making that choice while working with the setup wizard would have automatically set channel 6 as the left aileron. It also activates the FLAP SYS menu. If you don’t want the ailerons to act as flaperons, then after using the setup wizard go to the DEVICE SEL menu and set the FLAP [OUT] to INH.

Allan
AWorrest is offline  
Reply With Quote
Old 02-15-2018, 01:01 PM
  #4  
Sivadoc
Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2007
Location: SiljanTelemark, NORWAY
Posts: 33
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Very clarifying - thank you:-)
Sivadoc is offline  
Reply With Quote

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service