JR Radio & Spektrum Radios Discuss all your JR and Spektrum gear.

9303/Spektrum Tx power output?

Reply
Old 09-21-2007, 08:48 AM
  #1
Camel
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2004
Location: , UNITED KINGDOM
Posts: 117
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default 9303/Spektrum Tx power output?

Danny any chance you can settle an argument please. What is the power output in mw of our US modules and the 9303, I was led to believe 500mw, could cost me a few beers if I'm wrong!!
cheers
Camel is offline  
Reply With Quote
Old 09-24-2007, 08:23 AM
  #2
dsnyder
 
dsnyder's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Champaign, IL
Posts: 9,365
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: 9303/Spektrum Tx power output?

100 mw
dsnyder is offline  
Reply With Quote
Old 09-25-2007, 04:47 AM
  #3
Camel
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2004
Location: , UNITED KINGDOM
Posts: 117
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: 9303/Spektrum Tx power output?

Ooopss, many thanks.
Camel is offline  
Reply With Quote
Old 09-25-2007, 05:36 AM
  #4
Wasson
 
Join Date: Mar 2003
Location: Teesside, UNITED KINGDOM
Posts: 134
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: 9303/Spektrum Tx power output?

Seems there are variations in the different "official" sources of information!

http://www.macgregor.co.uk/radio/spreadspectrum.htm
Wasson is offline  
Reply With Quote
Old 09-25-2007, 05:42 AM
  #5
Camel
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2004
Location: , UNITED KINGDOM
Posts: 117
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: 9303/Spektrum Tx power output?

Yes, this news letter was what caused the debate to start with!
cheers
Robin
Camel is offline  
Reply With Quote
Old 09-25-2007, 10:17 AM
  #6
Mac_Man_UK
 
Mac_Man_UK's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Slough, UNITED KINGDOM
Posts: 1,415
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: 9303/Spektrum Tx power output?

Wasson,

No not really.... in the USA they are ALLOWED UPTO.... does not mean that they actually are. The info I have from Graupner who actually had the DX7's tested when they received their shipment from Horizon is that they ALL EXCEEDED the EUROPEAN limits but were within the US FCC limits.
Mac_Man_UK is offline  
Reply With Quote
Old 09-25-2007, 02:35 PM
  #7
Matt_McCarty
 
Join Date: Jan 2004
Location: Madison, AL
Posts: 26
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: 9303/Spektrum Tx power output?

Im about 100% confident Danny is correct.
Matt_McCarty is offline  
Reply With Quote
Old 09-26-2007, 02:47 AM
  #8
Camel
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2004
Location: , UNITED KINGDOM
Posts: 117
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: 9303/Spektrum Tx power output?

Many thanks fellas
Camel is offline  
Reply With Quote
Old 09-26-2007, 03:23 AM
  #9
Mac_Man_UK
 
Mac_Man_UK's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Slough, UNITED KINGDOM
Posts: 1,415
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: 9303/Spektrum Tx power output?

Camel,

Can I point you to this bulletin......


http://www.horizonhobby.com/Articles...ArticleID=1716

Read it and make your own educated decision.

Mac_Man_UK is offline  
Reply With Quote
Old 09-26-2007, 04:24 AM
  #10
Camel
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2004
Location: , UNITED KINGDOM
Posts: 117
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: 9303/Spektrum Tx power output?

Fairly conclusive, thank you
cheers
Robin
Camel is offline  
Reply With Quote
Old 09-26-2007, 06:52 AM
  #11
jason
 
jason's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: kenilworth , UNITED KINGDOM
Posts: 2,327
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: 9303/Spektrum Tx power output?


Quote:
ORIGINAL: Mac_Man_UK

Wasson,

No not really.... in the USA they are ALLOWED UPTO.... does not mean that they actually are. The info I have from Graupner who actually had the DX7's tested when they received their shipment from Horizon is that they ALL EXCEEDED the EUROPEAN limits but were within the US FCC limits.

Mac Man UK, do you know how much they exceeded the 100mw by? I have heard the figure of 137mw but not sure if this is correct or not.

Thanks
Jason
jason is offline  
Reply With Quote
Old 09-26-2007, 08:43 AM
  #12
Mac_Man_UK
 
Mac_Man_UK's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Slough, UNITED KINGDOM
Posts: 1,415
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: 9303/Spektrum Tx power output?

Unfortunately I do not have empirical data but the information that I received from Graupner ( Spektrum Distributors for Europe ) does show that it exceeded the European Standards.

Looking at the specs of the Cypress chipset and the Power Amp used, the system seems to be capable of 126 - 199 mW (typical but could be 200 -316mW) conducted and together with an antenna would give an EIRP of between 200 - 316mW (typical but could be as much as 316 - 500mW)

Please note that the above figures are derived from the chipset used together with a 2dB gain antenna and are therefore theoretical.
Mac_Man_UK is offline  
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 07:10 PM.