Losi Monster Trucks Discuss all Losi Monster Trucks (i.e. LST) in this forum. Optionally you may discuss this and all other MT's in our general MT forum.

My LST XXL shuts off when brakes are applied

Reply
Old 06-17-2012, 06:53 PM
  #1
dsmgfb5
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2007
Location: athens, GA
Posts: 9
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default My LST XXL shuts off when brakes are applied

My truck starts up fine and idles fine. But when running and I apply the brakes the egine shuts off only when brakes are applied. HELP!
dsmgfb5 is offline  
Reply With Quote
Old 06-18-2012, 01:02 AM
  #2
iexion
 
iexion's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Nowheresville, S.Dakota >_>, SD
Posts: 1,778
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: My LST XXL shuts off when brakes are applied

Sounds like you idle is set too low. Try adjusting your idle set screw
iexion is offline  
Reply With Quote
Old 06-18-2012, 03:22 PM
  #3
Geofiveo
 
Join Date: Nov 2009
Location: Hampton, VA
Posts: 51
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: My LST XXL shuts off when brakes are applied

Had this happen to me.

Remove the filter so you can see your carb. You can do this without having the truck on most likely. Turn on your power and apply the brakes. Does your linkage push your carb past the idle position when the brakes are applied? If so, that's what's causing it. Post a pic if you can.
Geofiveo is offline  
Reply With Quote
Old 06-18-2012, 06:39 PM
  #4
iexion
 
iexion's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Nowheresville, S.Dakota >_>, SD
Posts: 1,778
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: My LST XXL shuts off when brakes are applied

Maybe what i said was too simple[&:]
iexion is offline  
Reply With Quote
Old 06-18-2012, 07:32 PM
  #5
dsmgfb5
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2007
Location: athens, GA
Posts: 9
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: My LST XXL shuts off when brakes are applied

Thanks guys for info. But come to find out today it was only my low speed needle that needed adjusting. She running like a champ now.
dsmgfb5 is offline  
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 07:35 PM.