MaxAmps Support Receive support for your MaxAmps products here!

LiFe pack swelling

Reply
Old 05-26-2011, 08:16 AM
  #1
jaofos
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2006
Location: Oakland, TN
Posts: 226
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default LiFe pack swelling

I bought two of these (the 1/16 E-Revo kit) back in Feb 2011, and have put less than 50 cycles through each of the packs, and now both packs have started to swell, so I've stored them in the lipo sack and have come here for advice / support. I did e-mail Client a month or so ago and never received a reply, so I"ll reach out here to see if I have done something wrong.

These packs have only been run as single packs in the 1/16 E-Revo in a completely stock setup, no modifications at all. I have charged them with the EOS6060i charger using the LiFe setting. I began charging these packs at 6A (which should be OK, 1050mAh at 6A is 6C charge rate, correct? These packs should be able to handle 15C charge.) Once the first started to swell, just to be safe I lowered the charge rate of the second pack down to 3A, and now the second pack has started to swell.

I believe I have ran these packs well within specifications and have never over-discharged either of the packs, nor abused them in any fashion, physical or otherwise. If I have done something wrong, could someone please point out the errors, I really do not enjoy costly mistakes.



Thanks,

Steve C.
jaofos is offline  
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 02:57 PM.