Notices
MVVS Support Get support from 3 qualified MVVS Forum Hosts. Dar Zeelon, representative from Israel. David Moen, representative from Canada. Pe Reivers, representative from Netherlands.

Broken LED lead on Ignition Module

Old 12-07-2010, 06:38 PM
  #1  
gsmith6879
Thread Starter
My Feedback: (37)
 
Join Date: Nov 2003
Location: Fort Gibson, OK
Posts: 553
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Broken LED lead on Ignition Module

Hi,

I have an MVVS 26 gasser with the MSR ignition module. This is one of the earlier units that has the LED leads sealed in the unit. My newer units have a plug in lead. One of the lead wires has broken at the sealed area. Is there any way to reconnect the lead. I assume I would have to cut some of the "potting" material away to get to the solder area but don't know how.

Any ideas?

Attached Thumbnails Click image for larger version

Name:	Lj22784.jpg
Views:	18
Size:	54.4 KB
ID:	1531575  
gsmith6879 is offline  
Old 12-08-2010, 08:37 AM
  #2  
pe reivers
Senior Member
 
Join Date: Jan 2002
Location: Arcen, , NETHERLANDS
Posts: 6,571
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Broken LED lead on Ignition Module

yes, remove some of the potting material to get to the printed CB.
Then take care that the lead out is fixed, so no loads can reach the soldered joint.
BTW, this should be done with all leads coming out of the device.
pe reivers is offline  
Old 12-08-2010, 09:20 AM
  #3  
gsmith6879
Thread Starter
My Feedback: (37)
 
Join Date: Nov 2003
Location: Fort Gibson, OK
Posts: 553
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Broken LED lead on Ignition Module


ORIGINAL: pe reivers

yes, remove some of the potting material to get to the printed CB.
Then take care that the lead out is fixed, so no loads can reach the soldered joint.
BTW, this should be done with all leads coming out of the device.
Very good! I will dig the potting material out and repair. Can I use the epoxy glue that we use for modeling to re-pot the repaired wire and the other leads coming out of the unit?
gsmith6879 is offline  
Old 12-08-2010, 03:21 PM
  #4  
pe reivers
Senior Member
 
Join Date: Jan 2002
Location: Arcen, , NETHERLANDS
Posts: 6,571
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Broken LED lead on Ignition Module

use hotmelt. That will do fine.
pe reivers is offline  
Old 12-08-2010, 04:31 PM
  #5  
gsmith6879
Thread Starter
My Feedback: (37)
 
Join Date: Nov 2003
Location: Fort Gibson, OK
Posts: 553
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Broken LED lead on Ignition Module


ORIGINAL: pe reivers

use hotmelt. That will do fine.
Pe,

Thanks very much.

Gaines
gsmith6879 is offline  
Old 12-25-2010, 02:53 PM
  #6  
gsmith6879
Thread Starter
My Feedback: (37)
 
Join Date: Nov 2003
Location: Fort Gibson, OK
Posts: 553
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Broken LED lead on Ignition Module

Made the repair this week and your directions worked perfectly. Thanks again.
gsmith6879 is offline  
Old 12-26-2010, 08:16 AM
  #7  
pe reivers
Senior Member
 
Join Date: Jan 2002
Location: Arcen, , NETHERLANDS
Posts: 6,571
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Broken LED lead on Ignition Module

All's well that ends well.
With best season's greetings,
pe reivers is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.