Off Topic Forum - Cars, Trucks, Buggies and more Get to know your fellow RCU member modelers in here and discuss off topic non-rc stuff. Only two topics OFF LIMITS are religion and politics. This forum for car & truck members. Plane & Heli members have their own in clubhouse section.

PC went "Pop"

Reply
Old 06-25-2012, 06:15 AM
  #26
The_Shark
 
The_Shark's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Plainfield, IL
Posts: 7,163
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: PC went

even a $50 protector is better than nothing, especially when you have a good computer. good luck
The_Shark is offline  
Reply With Quote
Old 06-25-2012, 08:46 AM
  #27
Link119
 
Link119's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Exton, PA
Posts: 996
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: PC went

I think that 750 watts was enough for that rig. I think it is likely just a bad cap that you got with the psu.
Link119 is offline  
Reply With Quote
Old 06-25-2012, 09:07 AM
  #28
cloudancer03
 
Join Date: Jan 2003
Location: palm harbor, FL
Posts: 2,232
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: PC went

from my earlier experiences you just blew a power supply.depending on what pc you have should be less than a couple hundred to re power the pc.and more importantly make sure you have an inexpensive surge protector on it..
cloudancer03 is offline  
Reply With Quote
Old 06-25-2012, 09:18 AM
  #29
DarkFire989
Thread Starter
 
DarkFire989's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Northborough, MA
Posts: 6,626
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: PC went

Yup I ordered a Surge Protector and a new 850watt PSU from Corsair. They will be here tomorrow. Then I will send out my 750w and get it RMAd and sell it.
DarkFire989 is offline  
Reply With Quote
Old 06-25-2012, 09:57 AM
  #30
grimbeaver
 
Join Date: Mar 2011
Location: Brooklyn Park, MN
Posts: 77
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: PC went

750W was not enough for that system. You had virtually zero head room. The 850W will definitly be better. See this calc here:

http://extreme.outervision.com/PSUEngine

When I put in your specs with 20% capacitor aging it suggests 786W.
grimbeaver is offline  
Reply With Quote
Old 06-25-2012, 10:05 AM
  #31
DarkFire989
Thread Starter
 
DarkFire989's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Northborough, MA
Posts: 6,626
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: PC went

I am kind of kicking myself for going with the 850 now. Shoulda gone 1000[:@]
DarkFire989 is offline  
Reply With Quote
Old 06-25-2012, 10:07 AM
  #32
Lunchboxer
 
Lunchboxer's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Longmeadow, MA
Posts: 56,173
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: PC went

Cancel the order before it ships out?
Lunchboxer is offline  
Reply With Quote
Old 06-25-2012, 10:10 AM
  #33
grimbeaver
 
Join Date: Mar 2011
Location: Brooklyn Park, MN
Posts: 77
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: PC went

Dual 6970's I would have gone 1000W just for comfort. Just don't tell Corsair you were running dual 6970's when you try and RMA that 750.
grimbeaver is offline  
Reply With Quote
Old 06-25-2012, 10:15 AM
  #34
proanti1
 
proanti1's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Boerne, TX
Posts: 4,299
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: PC went

Probably blew a capacitor somewhere. Sometimes they will overheat and 'vent' out through the bottom, but still keep continuity. If it's on your motherboard, you will probably never find it. I would highly advise using a surge protector.
proanti1 is offline  
Reply With Quote
Old 06-25-2012, 10:24 AM
  #35
DarkFire989
Thread Starter
 
DarkFire989's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Northborough, MA
Posts: 6,626
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: PC went

I canceled the Amazon order. Went with the HX1050.
DarkFire989 is offline  
Reply With Quote
Old 06-25-2012, 10:33 AM
  #36
The Collector1
 
The Collector1's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Brooklyn,Queens, NY
Posts: 3,027
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: PC went

I had a similar issue with my pc a year ago, it had a 700w psu running SLI, quad core, 3 500gig hds, and 8 gigs of memory.

I upgraded everything on that pc except for the case and psu. I did have that loud pop and it did work for a while but then one day it wouldnt power up and I knew what it was but at the time I was too lazy to change it.

It was an Ultra psu 700w, now I have a 1200
The Collector1 is offline  
Reply With Quote
Old 06-25-2012, 11:23 AM
  #37
DarkFire989
Thread Starter
 
DarkFire989's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Northborough, MA
Posts: 6,626
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: PC went

I swear by Corsair PSUs. I should have known from the start it couldnt handle it. My previous PC had the original Corsair HX1000.
DarkFire989 is offline  
Reply With Quote
Old 06-25-2012, 11:37 AM
  #38
Lunchboxer
 
Lunchboxer's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Longmeadow, MA
Posts: 56,173
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: PC went

What's the biggest PSU that they sell?!
Lunchboxer is offline  
Reply With Quote
Old 06-25-2012, 11:39 AM
  #39
The Collector1
 
The Collector1's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Brooklyn,Queens, NY
Posts: 3,027
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: PC went


Quote:
ORIGINAL: DarkFire989

I swear by Corsair PSUs. I should have known from the start it couldnt handle it. My previous PC had the original Corsair HX1000.

I only bought the Ultra because it was on sale[&:] but its still going after 3 years
The Collector1 is offline  
Reply With Quote
Old 06-25-2012, 11:42 AM
  #40
grimbeaver
 
Join Date: Mar 2011
Location: Brooklyn Park, MN
Posts: 77
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: PC went


Quote:
ORIGINAL: Lunchboxer

What's the biggest PSU that they sell?!
That would be the AX1200 which as it says comes in at 1200W. I've got an AX750, hopefully never need that 7 year warranty that comes with the AX line. Bought it on sale cause I needed a new PS, and then of course right after that the HX was on sale for a lot cheaper!
grimbeaver is offline  
Reply With Quote
Old 06-25-2012, 11:44 AM
  #41
DarkFire989
Thread Starter
 
DarkFire989's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Northborough, MA
Posts: 6,626
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: PC went

Quote:
ORIGINAL: Lunchboxer

What's the biggest PSU that they sell?!
Yeah the AX1200. It's like 270$ though. It's 100% Modular which makes it awesome. The HX series are partially modular. The 24 and 8 pin connectors are hard wired. The rest is modular.

It's funny how this thread is on the "Hot Thread" list.
DarkFire989 is offline  
Reply With Quote
Old 06-25-2012, 11:47 AM
  #42
Lunchboxer
 
Lunchboxer's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Longmeadow, MA
Posts: 56,173
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: PC went

$270.. hopefully it last awhile.. !

How much is the one you got?
Lunchboxer is offline  
Reply With Quote
Old 06-25-2012, 11:57 AM
  #43
DarkFire989
Thread Starter
 
DarkFire989's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Northborough, MA
Posts: 6,626
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: PC went

HX1050 was 200$ 5 year warranty
DarkFire989 is offline  
Reply With Quote
Old 06-25-2012, 11:57 AM
  #44
Foxy
Moderator
 
Foxy's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Kingston UK, but living in Athens, GREECE
Posts: 18,082
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: PC went

Quote:
ORIGINAL: Prop_Washer2
AMD Bulldozer 8-Core 5.0 GHz h2o Cooled
MSI Mobo
Radeon 6950 2GB DDR5
Three (3) 25'' LCD's with Eyefinity
16GB 1600 MHz
Antec 600 Case
Is that a challenge? Mwuhahahahahaha. /evil grin

Although I must say your screens are nice. What do you use them for mainly?
Foxy is offline  
Reply With Quote
Old 06-25-2012, 12:00 PM
  #45
Foxy
Moderator
 
Foxy's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Kingston UK, but living in Athens, GREECE
Posts: 18,082
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: PC went

In fact, Darkfire, what's your full spec now, since we're on the subject?
Foxy is offline  
Reply With Quote
Old 06-25-2012, 12:06 PM
  #46
Lunchboxer
 
Lunchboxer's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Longmeadow, MA
Posts: 56,173
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: PC went


$70 more.. didn't go for the big gun?!

(I am all about spending other people's money!)



Quote:
ORIGINAL: DarkFire989

HX1050 was 200$ 5 year warranty
Lunchboxer is offline  
Reply With Quote
Old 06-25-2012, 12:18 PM
  #47
DarkFire989
Thread Starter
 
DarkFire989's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Northborough, MA
Posts: 6,626
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: PC went

Of course you like to LB. Always telling me to buy the expensive things

Well with the new PSU on the way Foxy.

NZXT Phantom
ASUS P8P67 Evo
Intel i5-2500k @ 4.5GHZ
Corsair H60 with push pull
Corsair HX1050 PSU
Corsair 8GB DDR3 1600MHZ
2 XFX 6970 Reference
WD 1TB Caviar Black 7200RPM (SSD will be coming soon)
ASUS CD/DVD Burner
NZXT 2M Blue LED Kit
Dell 24" P2411H Monitor (2 more of these will be added by the end of summer)
DarkFire989 is offline  
Reply With Quote
Old 06-25-2012, 12:26 PM
  #48
Lunchboxer
 
Lunchboxer's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Longmeadow, MA
Posts: 56,173
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: PC went


Just trying to stimulate the economy, yo!!


Quote:
ORIGINAL: DarkFire989

Of course you like to LB. Always telling me to buy the expensive things
Lunchboxer is offline  
Reply With Quote
Old 06-25-2012, 06:16 PM
  #49
Prop_Washer2
 
Join Date: Aug 2003
Location: El Paso, TX
Posts: 677
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: PC went

E-MAIL.....VERY FAST E-MAIL....hahah, Real Flight, FSX, also have the IR5 Head tracker, 5760x1080...here is a sample of FSX...

http://www.youtube.com/watch?v=441Th...eature=related

I only use the World's Fastest Processor, they also eat Intel's for breakfast 8 cores at over 8 GHz...


http://www.engadget.com/2011/09/13/a...overclocked-o/


Bring it on Intel Boy...da doo do doo....!!!


Quote:
ORIGINAL: Foxy

Quote:
ORIGINAL: Prop_Washer2
AMD Bulldozer 8-Core 5.0 GHz h2o Cooled
MSI Mobo
Radeon 6950 2GB DDR5
Three (3) 25'' LCD's with Eyefinity
16GB 1600 MHz
Track IR5
Antec 600 Case
Is that a challenge? Mwuhahahahahaha. /evil grin

Although I must say your screens are nice. What do you use them for mainly?
Prop_Washer2 is offline  
Reply With Quote
Old 06-25-2012, 11:11 PM
  #50
Foxy
Moderator
 
Foxy's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Kingston UK, but living in Athens, GREECE
Posts: 18,082
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: PC went

Haha.

OK...

Intel i7 2600 @ 4.8Ghz on hybrid water/air (Corsair H80)
Gigabyte Z68 UD4 (sick board)
12GB 1600mhz
2xOCZ Agility 2.0 80GB in RAID 10 (double capacity double speed, no redundancy) - I read a GB a sec (995mb/s).
1x1TB generic Seagate
Nvidia 580 GTX
22" LG 120hz 3d vision monitor (was good when I bought it, bit out of date now).

Whereas yours is all about the screens, mine is really all about the hard disk performance. It really is phenomenal. Windows 7 boots in about 9 secs. I don't ever wait for anything. At all. In Skyrim, on loading screens, I don't get to read more than the first 3 words of the titbits of information that pop up to entertain you while its loading. Which can be annoying, expecially if it was an interesting piece of lore or something. Everyone who's used it had their mind blown, and of course the 3d is great too.

What's your windows performance index? I'm 5.8, just 0.1 off max, very frustrating, my CPU's fault.
Foxy is offline  
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 01:25 PM.