Q-500 Racing Discuss AMA 428, AMA 424, and any other variants of Quickie 500 racing

Spektrum A5030 / A5040 for Q500?

Reply
Old 08-08-2011, 03:37 AM
  #1
cbk07
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2001
Location: farmington, CT
Posts: 607
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Spektrum A5030 / A5040 for Q500?

Has anyone had any experience with the Spektrum A5030 / A5040 servos in 424 or 426? A friend recommended them. The specs look great, but I remember reading something about them not working real well at 6 volts. Thanks
cbk07 is offline  
Reply With Quote
Old 09-24-2011, 09:17 PM
  #2
Hobbs88
 
Join Date: Jan 2010
Location: Wichita, KS
Posts: 16
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Spektrum A5030 / A5040 for Q500?

I have some experience with both A5030 & A5040 servos- and they have all been nervous at six volts. Because of this, they havenever made it to the 424or 426airframes.

I do however use them on my EF-1 airframeswith a 4.8 volt receiver pack and they have worked flawlessly so far.
Hobbs88 is offline  
Reply With Quote
Old 10-20-2011, 10:45 AM
  #3
masama1107
 
Join Date: Jun 2004
Location: Long Beach, CA
Posts: 49
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Spektrum A5030 / A5040 for Q500?

I have used Spektrum 5030s in the V-tail of my AMA 428 NEME -Q on a 6 Volt 800mAh battery for about 4 months now with great results.
I recommend 5030s for tails and 5040s for ailerons (5040s have metal gears 5030s have nylon gears).
masama1107 is offline  
Reply With Quote
Old 10-20-2011, 05:00 PM
  #4
Kevin Matney
 
Kevin Matney's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Erie, MI
Posts: 518
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Spektrum A5030 / A5040 for Q500?

were can you get them every shop is out of stock?
Kevin Matney is offline  
Reply With Quote
Old 10-27-2011, 09:39 PM
  #5
masama1107
 
Join Date: Jun 2004
Location: Long Beach, CA
Posts: 49
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Spektrum A5030 / A5040 for Q500?

I guess they are on back-order and won't be available until mid December from Horizon Hobby.
masama1107 is offline  
Reply With Quote
Old 10-28-2011, 10:12 AM
  #6
BarryReade
 
Join Date: Dec 2004
Location: Powder Springs, GA
Posts: 1,494
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Spektrum A5030 / A5040 for Q500?

I have 10 of the old H 5000 servos and I have yet to have a problem with them and will be using them in my 424 planes next season.
BarryReade is offline  
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 09:16 PM.