Questions and Answers If you have general RC questions or answers discuss it here.

Biplane Cabane Question

Reply

Old 02-26-2014, 08:09 AM
  #1  
RCdude13
Senior Member
Thread Starter
My Feedback: (6)
 
Join Date: Sep 2005
Location: KincardineOntario, CANADA
Posts: 263
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Biplane Cabane Question

I need a method to mount 3/16" music wire cabanes to the upper wing which has 10-24 T-nuts built into them. I was thinking of welding a fender washer to the end of each wire. On smaller bipes I have used elecrical wire copper terminals saudered to the wire, however, the upper wing is 90" so I need something much stronger this time. Any suggestions?
RCdude13 is offline  
Reply With Quote
Old 02-26-2014, 10:05 AM
  #2  
R8893
My Feedback: (20)
 
Join Date: Oct 2002
Location: Cincinnati, OH,
Posts: 898
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

We have a group build of 7 1/4 scale Camels underway. We used the first clamp under galvanized on our cabanes. Soldered to cabane wire.
http://www.mcmaster.com/#catalog/120/1535/=qv41w4

Chuck
R8893 is online now  
Reply With Quote
Old 02-27-2014, 06:42 AM
  #3  
jester_s1
Moderator
 
Join Date: Dec 2006
Location: Fort Worth, TX
Posts: 6,745
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Have you thought of using landing gear straps? Of course, that would require installing two more T nuts.
jester_s1 is online now  
Reply With Quote
Old 02-27-2014, 10:13 AM
  #4  
RCdude13
Senior Member
Thread Starter
My Feedback: (6)
 
Join Date: Sep 2005
Location: KincardineOntario, CANADA
Posts: 263
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

I drilled a 3/16" hole in a large fender washer. I'm going to weld it to the end of the cabane wire. I drilled the hole at the same angle as the cabane so it pretty much sits horizontal on its' own. Thanks for the ideas guys. How about this one...how do you neatly hide the servo wires and the terminals at the top of the cabanes?
RCdude13 is offline  
Reply With Quote
Old 02-27-2014, 01:49 PM
  #5  
CafeenMan
Senior Member
 
Join Date: Jan 2003
Location: Spring Hill, FL
Posts: 4,734
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

One way to do it is put a separate receiver and battery in the upper wing.
CafeenMan is offline  
Reply With Quote

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service