Questions and Answers If you have general RC questions or answers discuss it here.

Radio Issues?

Reply

Old 06-23-2014, 05:12 AM
  #1  
mikey1964
Senior Member
Thread Starter
My Feedback: (-1)
 
Join Date: Jun 2008
Location: Pomeroy, OH
Posts: 182
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Radio Issues?

Hi guys having issues with my 6xas, put new batteries in last year and pulled it out to fly and nothing the servos just jitter? Been doing this 20 years and can't figure this one out. Tried the radio on my other planes same results. Maybe the cyrstel went bad? Any ideas? Thanks mike
mikey1964 is offline  
Reply With Quote
Old 06-23-2014, 05:24 AM
  #2  
jester_s1
Moderator
 
Join Date: Dec 2006
Location: Fort Worth, TX
Posts: 6,746
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Does it make a difference if the radio is on or not? If no, I'd suspect an issue with the antenna. If yes, the crystal is your most likely culprit and then various circuit board issues.
jester_s1 is offline  
Reply With Quote
Old 06-23-2014, 05:49 AM
  #3  
mikey1964
Senior Member
Thread Starter
My Feedback: (-1)
 
Join Date: Jun 2008
Location: Pomeroy, OH
Posts: 182
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

No just jitters, I tried a different radio with same Crystal and same thing. That what make me think its the crystal.
mikey1964 is offline  
Reply With Quote
Old 06-23-2014, 05:50 AM
  #4  
flyinwalenda
My Feedback: (5)
 
flyinwalenda's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Northeast, PA
Posts: 3,975
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

What is the voltage of the transmitter battery?
If the battery voltage is OK then remove the transmitter crystal and re-seat it. The prongs or sockets could be tarnished or loose.
The crystal could have failed also. That would be the cheapest and easiest thing to replace yourself .
flyinwalenda is offline  
Reply With Quote
Old 06-23-2014, 06:11 AM
  #5  
mikey1964
Senior Member
Thread Starter
My Feedback: (-1)
 
Join Date: Jun 2008
Location: Pomeroy, OH
Posts: 182
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Yes tried that went back to my very first radio with same crystal and same thing. Going to get a new set of crystals and try that. The radio is old but has been a good one never a problem in 15 years.
mikey1964 is offline  
Reply With Quote
Old 06-23-2014, 06:32 AM
  #6  
flyinwalenda
My Feedback: (5)
 
flyinwalenda's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Northeast, PA
Posts: 3,975
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

We posted at the same time. The only other thing and is a long shot, did the modulation change on the model memories from PPM to PCM?
flyinwalenda is offline  
Reply With Quote
Old 06-23-2014, 08:04 AM
  #7  
mikey1964
Senior Member
Thread Starter
My Feedback: (-1)
 
Join Date: Jun 2008
Location: Pomeroy, OH
Posts: 182
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

No it set ppm thought about that. Tried different set of cyrstals wouldn't work so I went to my old conquest and it will work but no range? Checked old tower radio with the cyrstals out of 6xas and it works go figure. Going to do a long range check and go fly. Thanks for the help guys.

Last edited by mikey1964; 06-23-2014 at 10:14 AM.
mikey1964 is offline  
Reply With Quote

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service