Go Back  RCU Forums > RC Airplanes > Questions and Answers
Reload this Page >

Problems during running in a West Eurotec 52T1 ABN (Made by Webra)

Questions and Answers If you have general RC questions or answers discuss it here.

Problems during running in a West Eurotec 52T1 ABN (Made by Webra)

Reply

Old 08-02-2014, 04:50 AM
  #1  
Arrow 50
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2011
Location: SödertäljeStockholm, SWEDEN
Posts: 3
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Problems during running in a West Eurotec 52T1 ABN (Made by Webra)

Everybody knows that the ABN motors is very narrow in the cylinder top end, Before they have been running in... I started with preheating the cylinder with a small torch, then use a starter, but the engine cool down very fast, so had to do it over and over again, finally it starts and running for a minute, then stopped ... And after that, i have problems to started it again.. I Think this Engine feel more tardy than earlier abn Engines, i have running in... I need some tips for this problem... Best Regards...Thomas
Arrow 50 is offline  
Reply With Quote
Old 08-02-2014, 07:12 AM
  #2  
j.duncker
My Feedback: (2)
 
j.duncker's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Sailing in the Eastern Caribbean
Posts: 4,047
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

You might be better posting this in the glow engine thread.

I had a West 50 TI and never ran it in, just put in a 3D profile and flew it. Kept it a couple of clicks rich and of course being being a 3D model I was never on full throttle for long at least to begin with. I had the throttle pipe on mine from West.

Great engine.
j.duncker is offline  
Reply With Quote

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service