Notices
Questions and Answers If you have general RC questions or answers discuss it here.

airbrakes

Reply

Old 11-27-2005, 06:59 AM
  #1  
friccarde
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2005
Location: winston salem, NC
Posts: 1
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default airbrakes

has anyone used "airbrake" on a sport model with strip airlerons?
friccarde is offline  
Reply With Quote
Old 12-04-2005, 08:10 AM
  #2  
Edgar Perez
My Feedback: (13)
 
Edgar Perez's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Gurabo, PUERTO RICO (USA)
Posts: 2,298
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: airbrakes

You can raise both ailerons up (assuming you have separate servos in separate channels). This will cut your lift and act as airbrake. Don't use too much until you are sure it won't cut too much your aileron effectiveness.
How well its works depend on factors like how much area the ailerons had..

Or you can bring them down as a flap..
Edgar Perez is offline  
Reply With Quote

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service