Go Back  RCU Forums > RC Airplanes > Questions and Answers
Reload this Page >

How Do You set up the radio gear in a Great Planes Pitts

Questions and Answers If you have general RC questions or answers discuss it here.

How Do You set up the radio gear in a Great Planes Pitts

Reply

Old 01-30-2003, 05:40 AM
  #1  
Flacco
Junior Member
Thread Starter
My Feedback: (1)
 
Join Date: Sep 2002
Location: salisbury Mills orange county
Posts: 4
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default How Do You set up the radio gear in a Great Planes Pitts

How Do You set up the radio gear in a Great Planes Pitts (post # 1)

I picked up my first large Plane the GP-Pitts with OS1.6 18-8 prop, pitts muffler, 8 hobbico TS-65 servos 2 battery packs 2 switches. I picked it up as a trade for a heli The guy who owned it never flew it and also picked it up as a trade.
The planes is in great shape the motor looks like new.
My question is how do you set up the Rec for this plane. Why two batteries and switches.Seems to be alot of servos for just one rec. Will this engine fly well with this plane. There are plenty of wire harneses inside.
I really could use some help on this one........Chuck
Chaz@warwick.net
Flacco is offline  
Reply With Quote
Old 01-30-2003, 06:18 AM
  #2  
RCLIVIN
Senior Member
My Feedback: (46)
 
Join Date: Mar 2002
Location: Rayne, LA
Posts: 722
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default How Do You set up the radio gear in a Great Planes Pitts

Chuck:
I am using two batteries & switches in mine, this gives you a redundant battery in case one fails. If you have a computer radio you will want to split the ailerons, right to channel 1 & left to channel 6. This will enable you to program in flapperons & spoilerons, elevator on channel 2, throttle on channel 3 & rudder on channel 4, this is the way it sets up for futaba equip. as far as the engine, I heard the os will fly the pitts but just barely. As for mine I am running a zenoah 62cc gas engine which is way more power than you need. I am running 9 servo's in mine, 4 aileron, 2 elevator, 2 rudder & 1 throttle. I hope this helps & if I can help you in any way i'll be happy to.
Good luck
Gil
RCLIVIN is offline  
Reply With Quote
Old 01-30-2003, 04:02 PM
  #3  
MinnFlyer
Senior Member
My Feedback: (4)
 
MinnFlyer's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Willmar, MN
Posts: 28,519
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default How Do You set up the radio gear in a Great Planes Pitts

Chuck, where in the Hudson Valley are you?
MinnFlyer is offline  
Reply With Quote
Old 01-30-2003, 05:08 PM
  #4  
FLYBOY
My Feedback: (11)
 
FLYBOY's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Missoula, MT
Posts: 9,036
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default How Do You set up the radio gear in a Great Planes Pitts

The other option is to run 2 recievers in it. I have seen this quite a bit in large planes. That would explain the 2 switches and 2 batteries. You can run 1 ail on one rec and the other on a second for redundancy. Just a thought.
FLYBOY is offline  
Reply With Quote
Old 01-30-2003, 11:57 PM
  #5  
RCLIVIN
Senior Member
My Feedback: (46)
 
Join Date: Mar 2002
Location: Rayne, LA
Posts: 722
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default How Do You set up the radio gear in a Great Planes Pitts

Flyboy:
Actually I am running one reciever, one battery & switch is plugged into the battery port of the reciever & the 2nd one is plugged into channel 8, you can plug the 2nd one into any spare port of the reciever, check out reds site in the battery section of this forum.

Gil
RCLIVIN is offline  
Reply With Quote
Old 01-31-2003, 03:30 AM
  #6  
Flacco
Junior Member
Thread Starter
My Feedback: (1)
 
Join Date: Sep 2002
Location: salisbury Mills orange county
Posts: 4
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Thanks for the help

Thanks for all the replies. I live in orange county NY anyone living up around here can send me an email to get togther and fly..
Flacco is offline  
Reply With Quote

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service