Questions and Answers If you have general RC questions or answers discuss it here.

hobbico quick field charger mk2

Reply

Old 05-14-2008, 08:29 AM
  #1  
davepa
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2007
Location: , CT
Posts: 15
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default hobbico quick field charger mk2

I have a hobbico quick field charger mk 2 and when charging a 6 v 2500mha NiMH batttery after charging for awhile the charge ports led flashes red and green accompanied by audible warning tone.If i shut the charger off and turn it back on again it is fine for a couple hours and then does the same thing again.The manual says it could be a connection problem or reverse polarity but neither is the case.The charger and battery are both only about 3 months old and I am charging at a low rate of 0.4 amps.Also the battery i am using to run the charger has 12.5 volts.Does anyone know whats causing this problem. Thanks
davepa is offline  
Reply With Quote
Old 05-14-2008, 11:50 AM
  #2  
alfredbmor
Senior Member
 
alfredbmor's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: El Paso, TX
Posts: 1,789
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: hobbico quick field charger mk2

What type of battery are you using to power and charge?
I use this type of battery:
http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin...?&I=LXL370&P=0
When it is fully charged should be around 13.4 Volts., if it is at 12.5 volts like you said, it is already discharged.
Try a different battery like the one from your car maybe that will solve the problem.
alfredbmor is offline  
Reply With Quote

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service