R/C Sky Diving Discuss all aspects of r/c sky diving and divers here!

Telemaster drop plane questions

Reply
Old 06-09-2007, 12:45 PM
  #1
Randy_Ratliff
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2006
Location: Kingsport, TN
Posts: 19
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Telemaster drop plane questions

I have a few questions about the Senior Telemaster I just purchased.

I will have to get a drop box for my diving dude, and will put it and him on the CG.

Where should the CG be on this plane. It has a OS61 for power.

I know it should be a little further back that a normal plane because of the elevator being a lifting wing.


Anybody have a good design on a drop box, or where to purchase one?


Randy_Ratliff is offline  
Reply With Quote
Old 06-09-2007, 01:34 PM
  #2
goldenknight1
 
goldenknight1's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: cedar hill, MO
Posts: 301
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Telemaster drop plane questions

Randy: If you mount a drop box on CG of aircraft you will not disturb your balabce of aircraft. If you go to rcskydiving.com you can purchase a nice aluminium drop box. It is a quality box and very simple to hook up. Hope this information hepls you to get into the and jump.

Bob
fair winds and lots of blue skies
goldenknight1 is offline  
Reply With Quote
Old 06-09-2007, 05:50 PM
  #3
Randy_Ratliff
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2006
Location: Kingsport, TN
Posts: 19
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Telemaster drop plane questions

Bob

Thanks for the link, couldn't find the alum drop box on their website.


I need to find the CG on the plane, I need to find the dimension so I know I have the CG right. I can't find any info on that.
Randy_Ratliff is offline  
Reply With Quote
Old 06-09-2007, 06:14 PM
  #4
goldenknight1
 
goldenknight1's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: cedar hill, MO
Posts: 301
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Telemaster drop plane questions


Quote:
ORIGINAL: Randy_Ratliff

Bob

Thanks for the link, couldn't find the alum drop box on their website.


I need to find the CG on the plane, I need to find the dimension so I know I have the CG right. I can't find any info on that.
Randy: I had a telemaster and my CG was right on the main wingspar I will get the page up and send you a reply on how you can get it ok?[8D][8D]
goldenknight1 is offline  
Reply With Quote
Old 06-10-2007, 07:27 PM
  #5
Randy_Ratliff
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2006
Location: Kingsport, TN
Posts: 19
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Telemaster drop plane questions

One more question> I was told today that I would need to mix rudder and ailerons to turn this big bird. How much rudder percentage is a good starting point. What percentage did any of you end up with.

Thanks
Randy_Ratliff is offline  
Reply With Quote
Old 06-10-2007, 10:14 PM
  #6
Ucak
 
Join Date: Mar 2003
Location: Bolu, TURKEY
Posts: 52
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Telemaster drop plane questions

Randy,

Congrats on your new bird. Have you taken her up for a few flights without a parachuter? I would spend some time getting the feel of how she reacts ie. mixing rudder etc. before I added a dropbox or chuter.

Enjoy

Ucak
Ucak is offline  
Reply With Quote
Old 06-11-2007, 10:36 AM
  #7
goldenknight1
 
goldenknight1's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: cedar hill, MO
Posts: 301
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Telemaster drop plane questions

Randy: Ucak is right would see how the aircdaft flies without drop box first and then you can mix in your contols a lot easier when you put jumper and box on airplane. Have you found a drop box yet. you can go to rc skydiving usa I believe CR Fowler has a kit that you can buy.

BOB
fiar winds and blue skies[8D]
goldenknight1 is offline  
Reply With Quote
Old 06-12-2007, 06:49 PM
  #8
Randy_Ratliff
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2006
Location: Kingsport, TN
Posts: 19
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Telemaster drop plane questions

I went and searched RC Skydiving site and can't find a drop box.

Randy
Randy_Ratliff is offline  
Reply With Quote
Old 06-13-2007, 09:15 PM
  #9
edge_pilot
 
edge_pilot's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Lagrange, OH
Posts: 734
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Telemaster drop plane questions

Hey Randy, We had some problems with our site for a few days. We lost some inventory though. We do still sell the drop boxs and they are $21.99 plus shipping. Let me know if you want one and we can get you fixed up.

Definately fly all new airplanes before putting skydivers or drop boxs aboard. Most times the diver doesn't make much differance on a plane like that, but you should still be confident in the plane before ading the extra weight.

Have fun and hope to here from you soon.
edge_pilot is offline  
Reply With Quote
Old 06-13-2007, 09:17 PM
  #10
onecuwldood
 
onecuwldood's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Somerset, KY
Posts: 48
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Telemaster drop plane questions

Here's a link to the drop box CR Fowler has...
http://www.rcskydiveusa.com/products.htm

About the 4th product down on the page.
onecuwldood is offline  
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 04:39 PM.