RC Car General Discussions This forum is for all general discussions related to radio control cars. Check forums below for more specific categories if applicable.

Grampa needs help

Reply

Old 04-10-2002, 01:54 AM
  #1  
sport pilot
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2002
Location:
Posts: 10
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Grampa needs help

I purchased a RC car for my grandsons about 4years ago. Up until this time it has operated very well. It has started to only run very short run times, like about 3-4 min., I bought new batteries, but that didn't seem to help. It mostly run on blacktop, but sometimes on gravel roads. Could the motor brushes be worn or dirty? Any help would be appreciated, on where to start to find the problem. Thanks.
sport pilot is offline  
Reply With Quote
Old 04-10-2002, 02:26 AM
  #2  
JohnVH
My Feedback: (38)
 
JohnVH's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Ferndale, WA
Posts: 16,074
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Grampa needs help

Yep, check that motor! probably bad brushes or the whole thing is bad, take a look at it though! They do just plain wear
JohnVH is offline  
Reply With Quote
Old 04-12-2002, 11:32 PM
  #3  
RC Jack
Senior Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: East McKeesport, PA
Posts: 228
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Grampa needs help

Like John said, check th brushes first. Replacing them are a lot cheaper than replacing the motor.

If the motor is a sealed motor, you may have to replace it.
RC Jack is offline  
Reply With Quote

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service