Register

If this is your first visit, please click the Sign Up now button to begin the process of creating your account so you can begin posting on our forums! The Sign Up process will only take up about a minute of two of your time.

Results 1 to 1 of 1

  1. #1

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Western Australia, AUSTRALIA
    Posts
    2
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    Tamiya TEU-101BK fix

    Having searched for info on Tamiya's TEU-101BK esc and found a few posts on here, I'd thought I'd share what I found when attempting to operate one.
    The problem was the esc operating for only very short intervals, about 5 seconds, before the LED would flicker as if there was no receiver signal.

    No amount of resetting etc made any difference, I had already established that the rx and radio were ok (with other servos), so I decided to open the case for a look.

    Nothing was obviously burnt out, but I did notice one large solder track on the underside looked like it had a break of some sort.
    Figuring the esc was already busted, I bridged the "break", fired it all up and - it worked!

    Anywho, here's what fixed my TEU-101BK esc
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	Ki18484.jpg 
Views:	31 
Size:	88.4 KB 
ID:	1892609  


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
All times are GMT -6. The time now is 05:58 AM.

SEO by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.