RC Car General Discussions This forum is for all general discussions related to radio control cars. Check forums below for more specific categories if applicable.

Is there such a thing as too much amperage on an esc?

Reply
Old 12-05-2013, 08:49 PM
  #1
RCFanatic911
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 21
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Question Is there such a thing as too much amperage on an esc?

I am building a rc crawler but my esc is 320 amps is that too much? The motor requires only 30-40 amps. Will there be any effect? Will I even be able to run it?
RCFanatic911 is offline  
Reply With Quote
Old 12-06-2013, 12:23 AM
  #2
Foxy
Moderator
 
Foxy's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Kingston UK, but living in Athens, GREECE
Posts: 18,082
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

It will be fine, however, I doubt it will be smooth enough for the requirements of crawling. I hope I'm wrong. Its certainly worth trying, and shouldn't cause any actual problems, just may not be the best for the application.
Foxy is offline  
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 09:56 PM.