Register

If this is your first visit, please click the Sign Up now button to begin the process of creating your account so you can begin posting on our forums! The Sign Up process will only take up about a minute of two of your time.

Results 1 to 2 of 2

  1. #1

    AM radio or battery issue?

    I have been using a Futaba Magnum AM radio for some time now with a cheap NI-MH battery (7.2v) and had no issues while running a brushed motor. I recently installed a brushless motor with a 60A ESC. Since installing it, the radio has been acting up. The servo will turn past the stop point and the motor will drive slowly on its own.
    I have ordered a new lipo battery as I have read that the ESC starving for power from a battery that can't put out enough can cause issues with the motor.
    Could the battery draw be causing issues issues with the radio as well and be solved with the new battery?
    My only other thought is the brushless motor may be causing interference with the radio. I don't think brushless motors and AM radios where used much if ever together.

  2. #2
    phmaximus's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Adelaide, AUSTRALIA
    Posts
    6,225
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback
    Sounds like the motor draw is *****g out the battery limit and the volts are dropping below the minimum voltage for the receiver or the ESC's BEC is failing from low voltage
    LOSI: 5IVE-T, 8IGHT-E, MICRO SCT
    Tamiya: TL01MT, TL01B, TA01RA, Clodbuster
    Traxxas: Slash 2wd, Axial: SCX10 Honcho
    Hobao: Hyper 10e, River Hobby X-Ranger


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
All times are GMT -6. The time now is 03:46 AM.

SEO by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.