RC Electric Off-Road Trucks, Buggies, Truggies and more Discuss electric RC off-road, buggies & trucks here. Also discuss brushless motors, speed controllers aka ESC's, brushed motors, etc

Losi Truck, no motor action from Futaba MC210CB

Reply
Old 12-16-2013, 06:38 AM
  #1
ravendraven
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 3
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Losi Truck, no motor action from Futaba MC210CB

I have a team losi truck back from the early 90ís. the problem Iím having seems to be with the ESC which is a Futaba MC210CB. I turn on the remote, plugin the battery, turn the switch on and you hear the car come to life. At that time I am able to move the steering without a problem. The problem is when I try to go forward or reverse, the care does not do anythingÖno motor action. Iíve tried the crystals on another losi truck and they worked fine. i went through the settings, set the neutral trimmer. Tried to set the high trimmer, but only get a fast blinking light, unable to set it to go into a solid light. Any ideas would be greatly appreciated. Iím not greatly familiar with all the terms in the RC world, so my apologizes if anything is misstated.
ravendraven is offline  
Reply With Quote
Old 12-16-2013, 06:13 PM
  #2
collector1231
Moderator
 
collector1231's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: A place in a place.
Posts: 4,095
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Hook up the motor's plugs to a 9 volt battery. Does it spin the wheels? If no, then the motors your problem. If yes, then its eiather the battery or ESC.
How old is the battery? Does it still hold a charge? If it is an old one, then replace it. If not, then the ESC is 100% the problem.
Here would be a replacement; http://www.rcplanet.com/DuraTrax_Spr...FSdp7Aod4h4A1w
collector1231 is offline  
Reply With Quote
Old 12-23-2013, 06:33 AM
  #3
ravendraven
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 3
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Collector1231, thanks for the info. I finally got a hold of a soldering gun and was able to swap out the ESC, no luck. swapped out the motor, BAM...bad motor, car is running now. once again, many thanks for the info! Merry Christmas!
ravendraven is offline  
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 12:50 AM.