RC Electric Off-Road Trucks, Buggies, Truggies and more Discuss electric RC off-road, buggies & trucks here. Also discuss brushless motors, speed controllers aka ESC's, brushed motors, etc

Broken rc car

Reply

Old 09-01-2018, 04:34 AM
  #1  
Tbesley2004
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 1
Default Broken rc car (PLEASE HELP)

Hello i hope some of you can help me. I have had my wltoys 12428 for over a year now i have recently converted the exterior to look like a feiyue fy02, however recently i have been having problems the car does not seen to like going full throttle about 2/3 seconds after doing this the car will cut out, like i have braked and will not respond to anything i will do exept steer. This can be fixed if you simply turn it off and on again and the process starts over. There also seems to be no problem if you floor it whilst holding the car up. i tried replacing the battery it has made minor differnces but hasnt fixed the problem i have just stated.

Last edited by Tbesley2004; 09-01-2018 at 08:41 AM.
Tbesley2004 is offline  
Reply With Quote
Old 10-29-2018, 11:35 PM
  #2  
ican3d
 
ican3d's Avatar
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 253
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Originally Posted by Tbesley2004 View Post
Hello i hope some of you can help me. I have had my wltoys 12428 for over a year now i have recently converted the exterior to look like a feiyue fy02, however recently i have been having problems the car does not seen to like going full throttle about 2/3 seconds after doing this the car will cut out, like i have braked and will not respond to anything i will do exept steer. This can be fixed if you simply turn it off and on again and the process starts over. There also seems to be no problem if you floor it whilst holding the car up. i tried replacing the battery it has made minor differnces but hasnt fixed the problem i have just stated.
Its a normal issue encounter by majority of wltoys 12428 owner. Best 100% to replace the onboard electronics with independent ESC and radio unit....also the servo have to replace too because stock ones have 5 pins connector.
ican3d is offline  
Reply With Quote
Old 03-27-2019, 07:07 AM
  #3  
RcFnatic
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 11
Default

When this happened to me on a different car, it just meant batteries were to low. Maybe the connection between your esc and battery is bad.
RcFnatic is offline  
Reply With Quote

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service