RC Flight Simulator Software Discuss rc flight simulator software here. Aerofly Pro, RealFlight G3, XTR, Reflex, etc.

Sims with a Mac

Reply

Old 04-28-2013, 10:16 AM
  #1  
loves nitro
Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tinley Pk, IL
Posts: 88
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Sims with a Mac

My son has a Mac-book pro, and we were going to get him an Aero flight sim for Macs, but his Mac has the Intel processor, so the Aero flight sim wont work with his Mac. But I've read that there is a way to run Real Flight or Pheonx on a Mac, Im not real computer savey but could anyone tell me the correct procedure on how to run those sims on a Mac, and which sim would be the best, and least complicated for him to use with his Mac?
Thanks very Much,
Paul
loves nitro is offline  
Reply With Quote
Old 04-28-2013, 03:29 PM
  #2  
rajul
Moderator
My Feedback: (58)
 
rajul's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Missouri City, TX
Posts: 8,167
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Sims with a Mac

Aerofly 5 works on Intel-based Mac computers http://www.aerofly.com/requirements_en.html
rajul is offline  
Reply With Quote
Old 04-28-2013, 05:43 PM
  #3  
049flyer
My Feedback: (18)
 
049flyer's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Tyler, TX
Posts: 1,057
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Sims with a Mac

You can run Windows on your Mac with software provided for free when you bought your Mac. The software is called bootcamp and can be found in the Utilities folder located in the Applications folder. Bootcamp helps to set up a partition on your drive for Windows and also loads all of the drivers necessary for Windows.

To run bootcamp and install Windows, you will need a suitable copy of Windows. Bootcamp is free.

I have instaled Windows on 6 Macs for friends and family using bootcamp. My dad runs his RC flight simulator on his Mac using Windows on his bootcamp partition. Runs great!

So research bootcamp, get someone to help you load Windows and then run anything you want.

Believe it or not; The best Windows computer is a Mac!
049flyer is offline  
Reply With Quote
Old 04-30-2013, 07:06 AM
  #4  
loves nitro
Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tinley Pk, IL
Posts: 88
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Sims with a Mac

Thanks much for the info, I just emails him your replies.
Again Thank You,
Paul
loves nitro is offline  
Reply With Quote

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service