RC Giant Scale Cars For all those who love driving large scale rc cars share your projects or ask questions here.

Pissible to put Magura hydro system on MCD?

Reply

Old 08-14-2007, 11:06 PM
  #1  
Dr.ArmoMaxx
Senior Member
Thread Starter
 
Dr.ArmoMaxx's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Glendale, CA
Posts: 1,518
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Pissible to put Magura hydro system on MCD?

I have been out from big scale scene for a while since i sold my FG Evo on road...(what a big mistake that was)

Now i am looking to get MCD Baja 1000...I already have Futaba 3PK and servos and G260 Engine. Just wondering if its possible to get the hydros for it. Because it would be sweet.

And people with MCD 4x4's...anything should i know before hand?
Dr.ArmoMaxx is offline  
Reply With Quote
Old 08-15-2007, 01:00 AM
  #2  
whizzy
Senior Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: paisley, UNITED KINGDOM
Posts: 330
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Pissible to put Magura hydro system on MCD?

firstly you dont need hydros on the mcd even if you could fit them the stopping power behind these is more than enough straight out the box
secondly i have ran mine hard and not broke anything but they are very strong one thing that is a bad letdown is the stock linkage for throttle but an easy fix and vent your fuel tank via the cap and i definately would recommend a 3rd channel remote killswitch for your engine and keep a spare set of gear wheels too apart from that they are great straight out the box
and u need 2 x 1/4 scale on steering
whizzy is offline  
Reply With Quote
Old 08-15-2007, 06:11 AM
  #3  
MONAROMAN
Senior Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Sydney, AUSTRALIA
Posts: 272
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Pissible to put Magura hydro system on MCD?


ORIGINAL: Dr.ArmoMaxx
And people with MCD 4x4's...anything should i know before hand?
The new ones come with some spare parts, now thats cool [8D] I just got mine and haven't run it yet, the old trigger fingers gettin itchy...
MONAROMAN is offline  
Reply With Quote
Old 08-15-2007, 07:39 AM
  #4  
csp1971
 
csp1971's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Blue Springs, MO
Posts: 503
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Pissible to put Magura hydro system on MCD?

Anything is pissible.
csp1971 is offline  
Reply With Quote
Old 08-15-2007, 09:46 AM
  #5  
vtl1180ny
Senior Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Plainview, NY
Posts: 1,005
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Pissible to put Magura hydro system on MCD?


ORIGINAL: csp1971

Anything is pissible.

Even kidney stones
vtl1180ny is offline  
Reply With Quote
Old 08-15-2007, 10:40 AM
  #6  
csp1971
 
csp1971's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Blue Springs, MO
Posts: 503
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Pissible to put Magura hydro system on MCD?

LOL!
csp1971 is offline  
Reply With Quote
Old 08-15-2007, 02:11 PM
  #7  
Baja5BLST
Senior Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Austin, TX
Posts: 443
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Pissible to put Magura hydro system on MCD?


ORIGINAL: vtl1180ny


ORIGINAL: csp1971

Anything is pissible.

Even kidney stones
[X(][X(]
Baja5BLST is offline  
Reply With Quote
Old 08-15-2007, 02:30 PM
  #8  
Dr.ArmoMaxx
Senior Member
Thread Starter
 
Dr.ArmoMaxx's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Glendale, CA
Posts: 1,518
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Pissible to put Magura hydro system on MCD?


ORIGINAL: whizzy

firstly you dont need hydros on the mcd even if you could fit them the stopping power behind these is more than enough straight out the box
secondly i have ran mine hard and not broke anything but they are very strong one thing that is a bad letdown is the stock linkage for throttle but an easy fix and vent your fuel tank via the cap and i definately would recommend a 3rd channel remote killswitch for your engine and keep a spare set of gear wheels too apart from that they are great straight out the box
and u need 2 x 1/4 scale on steering
ok thanks

Now i gotta decide baja1000 or T3 Mamba
Dr.ArmoMaxx is offline  
Reply With Quote
Old 08-15-2007, 07:09 PM
  #9  
slicrick
Senior Member
 
Join Date: Nov 2006
Location: milpitas, CA
Posts: 251
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Pissible to put Magura hydro system on MCD?

i just drank a few brews now i feel PISSIBLE,brb need to visit the stall.....LOL
slicrick is offline  
Reply With Quote
Old 08-16-2007, 10:07 PM
  #10  
bribeguy
Senior Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Calgary, AB, CANADA
Posts: 228
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Pissible to put Magura hydro system on MCD?

Putting hydros on a MCD is overkill. The stock brakes will lock up all 4 wheels with no issues at all.
bribeguy is offline  
Reply With Quote

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service