Register

If this is your first visit, please click the Sign Up now button to begin the process of creating your account so you can begin posting on our forums! The Sign Up process will only take up about a minute of two of your time.

Results 1 to 12 of 12

  1. #1

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Oshawa, ON, CANADA
    Posts
    117
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    FADEC downloading data

    Has anybody found a method of using the Xicoy FADEC download program and cable using Windows Vista? Thanks in advance.

  2. #2
    Boomerang1's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Sydney, AUSTRALIA
    Posts
    2,660
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: FADEC downloading data

    A friend has done this for his Wren helicopter & aeroplane engines. I'm pretty sure the ECU's are FADEC units.

    Send him a PM, RCU name is craigdyer. - John.

  3. #3

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Oshawa, ON, CANADA
    Posts
    117
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: FADEC downloading data

    Thanks John I'll give him a try.

  4. #4
    Boomerang1's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Sydney, AUSTRALIA
    Posts
    2,660
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: FADEC downloading data

    Eric, I just remembered he's having computer problems at the moment (2 x hard drive crashes on different machines in a week!)
    so I rang him just now.

    Yes, he is using the FADEC ECU's & the program he uses is the USB program downloadable for free from Gaspar's website.
    Yes he is using Vista.

    You will also need the USB dongle which Gaspar also sells, about 20 bucks. Craig said it arrived in about a week.

    He thinks the program allows you to view data for every 1/2 sec interval for the last 50 hours run time.

    Regards, John.

  5. #5

    Join Date
    May 2002
    Location
    Palermo, ITALY
    Posts
    185

    RE: FADEC downloading data

    The program also works very well with Windows 7 and download him from here: http://www.espiell.com/soft.htm
    The software records the data of the last 51 min. of operation with an interval of 1/2 sec.
    I am sorry for my bad english language... []
    Regards
    Salvatore Ciambra - Palermo (Italy)

  6. #6
    Xairflyer's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Co. Donegal, IRELAND
    Posts
    2,718
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: FADEC downloading data

    Do yourself a favour and get rid of Vista
    You will be asking a similar question with every program or application you go to use with Vista, it has to be the worst thing MS ever done, I would rate Win98 a better system. Wipe it off your system and install win7 or XP both of which are far superior.
    www.letterkennymodelflyingclub.com
    www.jmaireland.com

  7. #7

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Norfolk , UNITED KINGDOM
    Posts
    1,083
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: FADEC downloading data

    I second that. I had XP installed instead of Vista on my laptop as it slowed up so much it was no use. Fadec software works well in XP both with the serial connector version or the latest using USB connector.

    John
    John Wright

  8. #8
    Xairflyer's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Co. Donegal, IRELAND
    Posts
    2,718
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: FADEC downloading data

    You not at Elvington John, we had planned coming but things never go to plan
    www.letterkennymodelflyingclub.com
    www.jmaireland.com

  9. #9

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Norfolk , UNITED KINGDOM
    Posts
    1,083
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: FADEC downloading data

    No I am at home, it is over 4 hour drive to get there and Dave has to be in the shop today. Besides British Grand Prix and just now watching the qualifying.

    John
    John Wright

  10. #10

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Oshawa, ON, CANADA
    Posts
    117
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: FADEC downloading data

    I have the Gaspar cable assembly. It worked fine when my computor was windows 98. I had to buy a new computor and it came with Vista which I agree is pure garbage in a lot of ways. I bought a program that would unzip files. It works on some files but nut Gaspar's.

  11. #11

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Oshawa, ON, CANADA
    Posts
    117
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: FADEC downloading data

    Problem solved! Got a computer with XP.

  12. #12
    Xairflyer's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Co. Donegal, IRELAND
    Posts
    2,718
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: FADEC downloading data

    If you have the operating disks for vista take them outside and smash them up with a hammer it will make you feel great
    www.letterkennymodelflyingclub.com
    www.jmaireland.com


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
All times are GMT -6. The time now is 05:22 AM.

SEO by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.