RC Jets Discuss RC jets in this forum plus rc turbines and ducted fan power systems

Help installation Speed Brake (Detail4scale) F-16 SM.

Reply
Old 11-29-2012, 11:22 AM
  #1
bruno borges
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2010
Location: Sao Paulo, BRAZIL
Posts: 212
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Help installation Speed Brake (Detail4scale) F-16 SM.

Hello everybody,
I bought the game the Speed ​​Brake Scale4detail, and want to know if anyone has the manual for installation instructions.
Well not in my order came.
BRG
Bruno
bruno borges is offline  
Reply With Quote
Old 11-29-2012, 12:28 PM
  #2
DelGatoGrande
 
DelGatoGrande's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: ATHENS, , GREECE
Posts: 2,793
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Help installation Speed Brake (Detail4scale) F-16 SM.

you have p.m.
DelGatoGrande is offline  
Reply With Quote
Old 11-29-2012, 12:41 PM
  #3
bruno borges
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2010
Location: Sao Paulo, BRAZIL
Posts: 212
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Help installation Speed Brake (Detail4scale) F-16 SM.

Ok.
bruno borges is offline  
Reply With Quote
Old 11-29-2012, 12:56 PM
  #4
FalconWings
 
FalconWings's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Fort Worth, TX
Posts: 6,572
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Help installation Speed Brake (Detail4scale) F-16 SM.

LOL - Instruction manual from D4S?
FalconWings is online now  
Reply With Quote
Old 11-29-2012, 03:51 PM
  #5
bruno borges
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2010
Location: Sao Paulo, BRAZIL
Posts: 212
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Help installation Speed Brake (Detail4scale) F-16 SM.

Someone already installed the Speed ​​Brake on some F-16?
bruno borges is offline  
Reply With Quote
Old 11-29-2012, 10:04 PM
  #6
DelGatoGrande
 
DelGatoGrande's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: ATHENS, , GREECE
Posts: 2,793
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Help installation Speed Brake (Detail4scale) F-16 SM.


Quote:
ORIGINAL: bruno borges

Someone already installed the Speed ​​Brake on some F-16?
yes i used two hitec 5645 servo on a triple switch with slow servo speed. http://www.petame.gr/forumv/showthread.php?t=8403
manual is very detail with photos .What you need?
DelGatoGrande is offline  
Reply With Quote
Old 11-30-2012, 03:51 AM
  #7
bruno borges
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2010
Location: Sao Paulo, BRAZIL
Posts: 212
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Help installation Speed Brake (Detail4scale) F-16 SM.

Del Gato Grande, Thanksssss!!!!
bruno borges is offline  
Reply With Quote
Old 11-30-2012, 04:13 AM
  #8
lookilook
 
lookilook's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: NICOSIA, CYPRUS
Posts: 586
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Help installation Speed Brake (Detail4scale) F-16 SM.

when i saw the title i was ready to reply that possibly only George AKA ''DelGatoGrande'' could help you!! there you go....good luck!
lookilook is online now  
Reply With Quote
Old 11-30-2012, 10:50 AM
  #9
DelGatoGrande
 
DelGatoGrande's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: ATHENS, , GREECE
Posts: 2,793
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Help installation Speed Brake (Detail4scale) F-16 SM.

...you are wellcome Bruno.

One thing i forgot to note is that i found hard to keep the airbrakes perfected closed and look good using just the end travel points
and at the same time keeping the servos from fighting the cable link and buzzing.And when servos where not buzzing airbrakes where not closed well.
(downside of a flex cable push/pull link)

Thats why i used the triple switch= (+100% 0% -100% )
With the help of a programable channel from a PowerBox unit (Competition SRS in my case) i was able to move the middle (0%) position of my switch to a further out position for example +140% where the servo closed perfect the airbrakes and then return to the +100% point for example where the servo was resting.

Dont know if that makes any sense but here is the closing sequence result you to get the idea:


Switch position 2: Airbrakes open , servo -100%
Switch position 1: Airbrakes closed perfect , servo +140% =pushing good to close them well (loads of noise and fighting)
Switch position 0: Airbrakes closed perfect , servo +100% =back up to a point where servo rest with out noise and at the same time leave airbrakes closed.

Later on you can leave programming the same and just moved it to a two position switch and cant tell the deference !.

>numbers are just an example -not to be used<



Niko we must make a netherlands F16 display team

cat out...gone flying
DelGatoGrande is offline  
Reply With Quote
Old 12-01-2012, 03:34 AM
  #10
lookilook
 
lookilook's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: NICOSIA, CYPRUS
Posts: 586
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Help installation Speed Brake (Detail4scale) F-16 SM.

Ready as always George!!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Nk28158.jpg
Views:	20
Size:	152.0 KB
ID:	1825465  
lookilook is online now  
Reply With Quote
Old 12-01-2012, 04:07 AM
  #11
mdeseve
 
mdeseve's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: alma, QC, CANADA
Posts: 175
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Help installation Speed Brake (Detail4scale) F-16 SM.

Hi Bruno, i use lado e-door electric cylinder insted of servo, it open and close very scale and it won't drain your battery. Watch the video.

http://www.lado-tech.net/en/e-doors/...door-30mm.html
mdeseve is offline  
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 09:41 AM.