RC Jets Discuss RC jets in this forum plus rc turbines and ducted fan power systems

JetJoe OWNERS thread

Reply
Old 05-03-2011, 09:27 AM
  #3201
Wap4life
 
Join Date: Feb 2011
Location: Richmond, TX
Posts: 749
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: JetJoe OWNERS thread

Yea everyone told me that the k80 was to big, i really want one.  I guess i will not buy the 1400 and wait on an used p60.
Wap4life is offline  
Reply With Quote
Old 05-03-2011, 06:16 PM
  #3202
fw190pilot
 
Join Date: Jan 2004
Location: Mt. Vernon, IL
Posts: 481
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: JetJoe OWNERS thread

Right now Modellbau has a smoking hot deal on a K-80 and the Tornado. He is almost giving you a airplane with the turbine.
fw190pilot is offline  
Reply With Quote
Old 05-11-2011, 06:44 PM
  #3203
BJ64
 
BJ64's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Melbourne, AUSTRALIA
Posts: 1,470
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: JetJoe OWNERS thread

Here we go again...

Selling other Turbines in a dedicated JetJoe thread.

What IS it with you guys???

BJ
BJ64 is offline  
Reply With Quote
Old 05-12-2011, 06:54 AM
  #3204
BJ64
 
BJ64's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Melbourne, AUSTRALIA
Posts: 1,470
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: JetJoe OWNERS thread

Do you think we could keep the Kingtech sales-pitches to a Kingtech thread?

Every time someone starts talking about a JJ in this JET-JOE thread, it gets hijacked by people pushing other products.

How would it go down if someone went on to another manufacturers thread and said "this product is rubbish - you should buy a blah-blah instead"

Seriously guys...

BJ
BJ64 is offline  
Reply With Quote
Old 05-29-2011, 02:07 AM
  #3205
Xairflyer
 
Xairflyer's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Co. Donegal, IRELAND
Posts: 2,738
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: JetJoe OWNERS thread

See Jetjoe are now offering DIY kits for the JJR, JJ1400 & JJ1800
Xairflyer is offline  
Reply With Quote
Old 06-01-2011, 03:20 AM
  #3206
BJ64
 
BJ64's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Melbourne, AUSTRALIA
Posts: 1,470
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: JetJoe OWNERS thread

I thought you always had the option of buying JJ's in either kit or completed 'plug and play' form (??)

BJ
BJ64 is offline  
Reply With Quote
Old 06-01-2011, 04:09 AM
  #3207
idleup1
 
Join Date: Dec 2006
Location: , NM
Posts: 135
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: JetJoe OWNERS thread

only the 1200 was ever listed before.
idleup1 is offline  
Reply With Quote
Old 06-08-2011, 03:41 AM
  #3208
BJ64
 
BJ64's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Melbourne, AUSTRALIA
Posts: 1,470
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: JetJoe OWNERS thread


Quote:
ORIGINAL: idleup1

only the 1200 was ever listed before.
Hmmm...

I kinda recall that when I bought my JJ-3000's, I had the option of getting them in RTF or build-your-self format... (??)

BJ
BJ64 is offline  
Reply With Quote
Old 06-08-2011, 03:52 AM
  #3209
chrigui
 
chrigui's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: ferrara, ITALY
Posts: 1,538
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: JetJoe OWNERS thread

another jj1400 maintenance & repairing service
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	mk24998.jpg
Views:	24
Size:	212.6 KB
ID:	1620565   Click image for larger version

Name:	up48998.jpg
Views:	28
Size:	139.5 KB
ID:	1620566   Click image for larger version

Name:	sx61922.jpg
Views:	26
Size:	102.7 KB
ID:	1620567   Click image for larger version

Name:	ys48933.jpg
Views:	26
Size:	234.5 KB
ID:	1620568   Click image for larger version

Name:	ju13021.jpg
Views:	22
Size:	236.2 KB
ID:	1620569  

Click image for larger version

Name:	ca81183.jpg
Views:	21
Size:	556.4 KB
ID:	1620570   Click image for larger version

Name:	xt60314.jpg
Views:	24
Size:	638.9 KB
ID:	1620571   Click image for larger version

Name:	ze86565.jpg
Views:	24
Size:	90.9 KB
ID:	1620572   Click image for larger version

Name:	pj18281.jpg
Views:	31
Size:	696.2 KB
ID:	1620573  
chrigui is offline  
Reply With Quote
Old 06-08-2011, 04:20 AM
  #3210
BJ64
 
BJ64's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Melbourne, AUSTRALIA
Posts: 1,470
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: JetJoe OWNERS thread


Quote:
ORIGINAL: chrigui

another jj1400 maintenance & repairing service
Say... chrigui

Could you please attach some comments to your pictures so that I know what I'm looking at?

Thanks

BJ
BJ64 is offline  
Reply With Quote
Old 06-08-2011, 05:48 AM
  #3211
chrigui
 
chrigui's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: ferrara, ITALY
Posts: 1,538
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: JetJoe OWNERS thread

turbine not running well at idle ...to flame trought NGV

n.2 bearing changed
n.2 o-ring bearing changed
rebuilt injector ring (3 nozzle was closed)
rebuild new turbine nut
dynamic balancing
chrigui is offline  
Reply With Quote
Old 07-13-2011, 07:00 PM
  #3212
thunderchief
 
Join Date: Aug 2002
Location: Cincinnati, OH
Posts: 152
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: JetJoe OWNERS thread

My friend has a JJ1400 it ran really well last week but today something has happened. From idle to high now takes about twenty seconds, Yes 20 seconds. Any ideas..............settings, pump, etc
thanks
Thunderchief
thunderchief is offline  
Reply With Quote
Old 07-14-2011, 01:35 AM
  #3213
Xairflyer
 
Xairflyer's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Co. Donegal, IRELAND
Posts: 2,738
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: JetJoe OWNERS thread

What pump is he using
Xairflyer is offline  
Reply With Quote
Old 07-14-2011, 03:29 AM
  #3214
thunderchief
 
Join Date: Aug 2002
Location: Cincinnati, OH
Posts: 152
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: JetJoe OWNERS thread

Xairflyer, I am not sure but I know he has not changed the plug since last week's run. I forgot to memtion that after his first run up the turbine did not auto cool. On second and other run ups it auto cooled. I am wondering if his pump is going out.......getting old , or a problem with the heat sensor' Thanks on behalf of Jack
Thunderchief
thunderchief is offline  
Reply With Quote
Old 07-14-2011, 04:47 AM
  #3215
NUNU
 
Join Date: Aug 2006
Location: NORTH MIAMI, FL
Posts: 180
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: JetJoe OWNERS thread

if there is an inline filter check it first...sounds like a restriction some wherebetween pump and engine...if not there check the pump.
NUNU is offline  
Reply With Quote
Old 07-14-2011, 05:09 AM
  #3216
Xairflyer
 
Xairflyer's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Co. Donegal, IRELAND
Posts: 2,738
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: JetJoe OWNERS thread

sounds like pump problem
Xairflyer is offline  
Reply With Quote
Old 07-14-2011, 06:41 AM
  #3217
thunderchief
 
Join Date: Aug 2002
Location: Cincinnati, OH
Posts: 152
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: JetJoe OWNERS thread

Thanks guys, Jack purchased the turbine used. I am a little afraid that it is the pump. Its age may be showing. If it is any suggestions for a replacement? There is no JJ person in the states anymore. There are about four JJ1400s flying at our field in Cincinnati and all have done well. One guy has about 130 flights on his and it still sings
Thunderchief
thunderchief is offline  
Reply With Quote
Old 07-14-2011, 08:28 AM
  #3218
idleup1
 
Join Date: Dec 2006
Location: , NM
Posts: 135
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: JetJoe OWNERS thread

http://www.jetjoe.com/cp_detail.php?...43:&catid=2043
the blue 1400 pump is a good pump .you can order direct from jetjoe website. Takes less than 2 weeks from them. I also use flight works pumps. if you need one quicker pm me I could loan one as I have a new one for a spare.
idleup1 is offline  
Reply With Quote
Old 07-14-2011, 08:35 AM
  #3219
idleup1
 
Join Date: Dec 2006
Location: , NM
Posts: 135
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: JetJoe OWNERS thread


before you replace the pump check the that your ecu is set correctly to you radio. that it is not going over 800c. also check your pulse width at idlle and full thottle. you also my just have a weak battery.try a 2 cell lipo
idleup1 is offline  
Reply With Quote
Old 07-14-2011, 09:02 AM
  #3220
afioretti
 
Join Date: Feb 2006
Location: East Aurora, NY
Posts: 308
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: JetJoe OWNERS thread

If you have definitely determined that the pump is bad or going, Iwould not waste my time with a JJpump. I have two of them with a 1400 and had different sorts of issues with both including not returning to idle.The Flightworks are a lot more money (~$150) for the 200 model which will do you fine in fact side by side they look virtually the same but the Flightworks pump as you'll hear all over the placeis a great pump and the company isgreat about customer service.

of course you really want to make absolute sure this is the pump before you splurge on something you may not need as others have alluded to.


Quote:
ORIGINAL: thunderchief

Thanks guys, Jack purchased the turbine used. I am a little afraid that it is the pump. Its age may be showing. If it is any suggestions for a replacement? There is no JJ person in the states anymore. There are about four JJ1400s flying at our field in Cincinnati and all have done well. One guy has about 130 flights on his and it still sings
Thunderchief
afioretti is offline  
Reply With Quote
Old 07-14-2011, 12:51 PM
  #3221
NUNU
 
Join Date: Aug 2006
Location: NORTH MIAMI, FL
Posts: 180
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: JetJoe OWNERS thread

or you could just buy a speed 300 electric motor from the car section of your local hobby shop and change the motor...or at minimum change the brushes if the problem is indeeed the pump..motor is about $10.
NUNU is offline  
Reply With Quote
Old 07-14-2011, 07:32 PM
  #3222
afioretti
 
Join Date: Feb 2006
Location: East Aurora, NY
Posts: 308
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: JetJoe OWNERS thread

Ihave yet another JJpump that I did exactly that and used a speed 300 motor to replace the toasted JJmotor. Worked great for a while and then started giving consistent "speed low" errors. Iswitched to a Flight Works pump and have never had one issue since.

I think flight works stuff speaks for itself.


Quote:
ORIGINAL: NUNU

or you could just buy a speed 300 electric motor from the car section of your local hobby shop and change the motor...or at minimum change the brushes if the problem is indeeed the pump..motor is about $10.
afioretti is offline  
Reply With Quote
Old 07-31-2011, 04:37 PM
  #3223
jeff naul
 
Join Date: Nov 2003
Location: monroe, LA
Posts: 942
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: JetJoe OWNERS thread

Hey Guys Need some help. My jj1400 came from gabe with a flight works pump. it started leaking after a crash so I just ordered a new pump. the motor was running fine but with the new pump it won't ramp up to idle. It's just shooting FIRE! like I have never seen.. what settings can I check or is this an engine issue? thx jeff
jeff naul is offline  
Reply With Quote
Old 07-31-2011, 06:37 PM
  #3224
rcjetsaok
 
rcjetsaok's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Texas
Posts: 2,353
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: JetJoe OWNERS thread

I'm not pushing any other products at all.... An Oberservation :... Best I can tell, If you guy's could keep those engines running as long as this thread has been running, you might have something.



Dan
rcjetsaok is online now  
Reply With Quote
Old 07-31-2011, 07:26 PM
  #3225
afioretti
 
Join Date: Feb 2006
Location: East Aurora, NY
Posts: 308
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: JetJoe OWNERS thread

Jeff,

Is the pump the same as the one you got with the motor? The 200 is the one you want to be using. The pump start point should be ok at 2 or 3.Beyond that assuming you have the same pump and have not changed any Fadec settings, there could besomething else wrong as a result of crashing.If you hit hard enough to screw up your pump then yourfuel needles mightnot be in order but Iwould check everything else first. Iwould also check your fuel lines and fittings (under the cowl) to make sure nothing is leaking.

Croatiablu

Quote:
ORIGINAL: jeff naul

Hey Guys Need some help. My jj1400 came from gabe with a flight works pump. it started leaking after a crash so I just ordered a new pump. the motor was running fine but with the new pump it won't ramp up to idle. It's just shooting FIRE! like I have never seen.. what settings can I check or is this an engine issue? thx jeff
afioretti is offline  
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 07:43 PM.