Register

If this is your first visit, please click the Sign Up now button to begin the process of creating your account so you can begin posting on our forums! The Sign Up process will only take up about a minute of two of your time.

Page 5 of 5 FirstFirst ... 345
Results 101 to 124 of 124

  1. #101

    RE: Kingtech turbine

    Vince, could you tell us the serial number of this engine?

    Barry
    www.kingtechusa.com
    www.kingtechturbines.com
    kingtechturbines@gmail.com
    1-626-793-4677
    1-626-399-7588 Barry's cell/text

  2. #102

    Join Date
    Jan 2005
    Location
    , BRAZIL
    Posts
    23
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Kingtech turbine

    Barry,

    video of my k80e, with accel delay 40 and 97.
    Thanks

    [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ffZbR_DlxTM[/youtube]

  3. #103

    Join Date
    Oct 2004
    Location
    noumea, NEW CALEDONIA
    Posts
    22
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Kingtech turbine

    hello Barry,
    i have the 0209
    bought new from australia at the end of 2009

    what do you think ?

    cheers
    Vince

  4. #104

    RE: Kingtech turbine

    Fernando, in my opinion, the throttle response was surprisingly OK for the delay to be set at 97; it took a little more than 6 seconds to accelerate up to say 90%.

    Barry
    www.kingtechusa.com
    www.kingtechturbines.com
    kingtechturbines@gmail.com
    1-626-793-4677
    1-626-399-7588 Barry's cell/text

  5. #105

    RE: Kingtech turbine


    ORIGINAL: vincedecaledo

    hello Barry,
    i have the 0209
    bought new from australia at the end of 2009

    what do you think ?

    cheers
    Vince
    Vince, thank you very much for bringing this to our attention, that was definitely a faulty pump, replacements have already been sent to Australia about two weeks ago from Taiwan and you should be getting it anytime soon.

    Barry
    www.kingtechusa.com
    www.kingtechturbines.com
    kingtechturbines@gmail.com
    1-626-793-4677
    1-626-399-7588 Barry's cell/text

  6. #106

    Join Date
    Oct 2004
    Location
    noumea, NEW CALEDONIA
    Posts
    22
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Kingtech turbine

    hope it's that....it has caused some big flames out......hope i haven't destroyed anything
    i had also a strange noise on the fuel selenoide.......i've charge this on the faulty pump......hope it's just that
    was it an "old version" pump that i had ?
    should i receive the new "trouble free" pump ?
    should i invest on flight works pump, and other selenoids ?
    if yes wich brand ?
    i live in new caledonia, very small island lost in south pacific....so it's important for me to have good quality components

    cheers
    Vince

  7. #107

    RE: Kingtech turbine

    Vince, in case of a flame out on any turbine, make sure it goes into auto cool down mode. On a Gaspar Fadec system, just in case if it didn’t, you could manually cool down the turbine by doing the following:

    1) trim down
    2) push throttle stick forward a little at a time to actuate starter motor, until it reaches just under 100 degrees.
    And not to worry, with the trim down, it won’t go back into the start mode.

    On your solenoid(s), I am not sure what β€œstrange noise” you are referring to, as they do make ticking sounds (sometimes fast and repetitive) when they are actuated.

    I have also used an old Jetcat p-60 pump with no issues and don’t remember if any adjustment was needed to the ECU. I am sure Flightworks are good too, but your replacement should arrive onto your island anytime soon.

    Cheers,
    Barry
    www.kingtechusa.com
    www.kingtechturbines.com
    kingtechturbines@gmail.com
    1-626-793-4677
    1-626-399-7588 Barry's cell/text

  8. #108
    tony5548's Avatar
    Join Date
    May 2003
    Location
    Changhua, TAIWAN
    Posts
    358
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Kingtech turbine

    Enjoy my k-80e

    [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=U-jGJfyM5hM[/youtube]

  9. #109

    Join Date
    Jan 2005
    Location
    , BRAZIL
    Posts
    23
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Kingtech turbine

    Hello Tony,

    Didn't you have any problem with K80e of SPEEDLOW?
    Here in Brazil, I already have 4 friends with the same problem.

    Thanks

    Fernando

  10. #110

    RE: Kingtech turbine


    ORIGINAL: erbroens

    I think it is worth to mention that FernandoΒ΄s is running the turbine at 4100 feet ASL in very hot and rainy (low pressure) summer days in Brazil. This kind of adjust is normal even at 3000 feet ASL (Curitiba) not only in the Kingtech, but in some models of other brands too.


    Enrique
    www.kingtechturbines.com
    kingtechturbines@gmail.com
    1-626-793-4677
    1-626-399-7588 Barry's cell/text

  11. #111
    JET FX's Avatar
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Sydney, , AUSTRALIA
    Posts
    1,997
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Kingtech turbine


    ORIGINAL: ftgti

    Hello Tony,

    Didn't you have any problem with K80e of SPEEDLOW?
    Here in Brazil, I already have 4 friends with the same problem.

    Thanks

    Fernando


    Hi Fernando, Did you have the chance to investigate the parameter settings as Gaspar has suggested in his post #80.

    Do your 4 friends live at same location, similar altitudes and which turbines are they operating?



  12. #112

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Winfield, KS
    Posts
    272
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Kingtech turbine

    Does this engine require regular propane, the coleman green camping ones, or the propane/butane powermax cans? thanks

  13. #113
    JET FX's Avatar
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Sydney, , AUSTRALIA
    Posts
    1,997
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Kingtech turbine

    Kingtech K80E recommended "Start Gas" mix is Coleman PowerMax or equivalent Propane/Butane (60% propane + 40% butane).

  14. #114

    Join Date
    Jan 2005
    Location
    , BRAZIL
    Posts
    23
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Kingtech turbine

    Hi,

    I already did the parameter settings as Gaspar has suggested and problem continue..
    My 4 friends live at similiar altitudes, all with problem in kingtech, but others turbines happens problem too

    Thanks

    Fernando

  15. #115
    lov2flyrc's Avatar
    Join Date
    Dec 2001
    Location
    Daytona Beach
    Posts
    5,926

    RE: Kingtech turbine

    The last time I did a density altitude of Fernando's location he was at roughly 6400'to 6900'. I don't believe anyone has tested the Kingtech engine in this density.
    The engine runs quite well with the accel delay of 97 at this altitude, surprisingly good throttle response for such a high delay number. Perhaps, only a second or two more than the normal setting at MSL.

    Having reviewed the numbers and engine performance, I dont think there is any issue running at his current settings.
    Todd
    Todd Witkoff
    Dreamworks Model Products LLC
    www.dreamworksrc.com
    Your Source For RC Jet Accessories!

  16. #116

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    SingaporeSingapore, SINGAPORE
    Posts
    132
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Kingtech turbine

    Hi,

    Encountered a problem with my K80. Hope someone can help.

    The engine will not go to max RPM of 145,000. It will stay at ard 135-136,000 rpm. My settings are at the bottom of this post.

    I had done learn RC again and again but it does not help.

    Can someone kindly advise?

    Thanks.

    Isaac

    My current parameters are:

    Full power speed = 145,000
    Idle speed = 45,000
    Stop speed = 30,000
    start/min temp = 100 deg C
    Max temp = 800 deg C
    Acceleration delay = 35
    Deceleration delay 15
    Stability delay = 100
    pump limit = 1020

    pump start point = Auto+2
    pump start ramp = 006

  17. #117

    RE: Kingtech turbine

    Hi Isaac:

    Besides some of the adverse conditions in Singapore (over 100F at 60 to 80%) could you please check your fuel filter and plumbing for possible restriction? Also what was the EGT and Pw at 135k?

    I just spoke with the factory, they are also looking forward to hear from you to help you resolve the problem.

    Regards,
    Barry
    www.kingtechusa.com
    www.kingtechturbines.com
    kingtechturbines@gmail.com
    1-626-793-4677
    1-626-399-7588 Barry's cell/text

  18. #118
    lov2flyrc's Avatar
    Join Date
    Dec 2001
    Location
    Daytona Beach
    Posts
    5,926

    RE: Kingtech turbine

    Isaac,
    Can you please tell me what the Fuel Pump pulse width (PW) is at full throttle?
    Todd
    Todd Witkoff
    Dreamworks Model Products LLC
    www.dreamworksrc.com
    Your Source For RC Jet Accessories!

  19. #119

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    SingaporeSingapore, SINGAPORE
    Posts
    132
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Kingtech turbine

    Thanks Barry and Todd for helping.

    I will check and revert with the values.

    Rgs,
    Isaac

  20. #120

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    SingaporeSingapore, SINGAPORE
    Posts
    132
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Kingtech turbine

    Issue fixed... started the engine last saturday. It is reading 145,000+ now. A friend helped. what we did was set the engine up on a new model on my futaba Tx using default throttle ATV settings. Did a learn RC, started the engine and running parameters are

    RPM 145,300
    Temp 658 deg C
    PW459




  21. #121

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Martinsville, VA
    Posts
    2,534
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Kingtech turbine

    Great turbines. Glad you have it ironed out!!!
    Scratch it till it bleeds Convert it till it chokes

  22. #122
    Ravivos's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Petah-Tikva, ISRAEL
    Posts
    291
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Kingtech turbine

    Hi ,
    Did anyone tried using a kerostart on the K-80e ? i know that gaspar's ECU supports kerostart.

    Thanks

  23. #123

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Martinsville, VA
    Posts
    2,534
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Kingtech turbine

    Ravivos, Is your ECU a Gaspar??
    Scratch it till it bleeds Convert it till it chokes

  24. #124
    lov2flyrc's Avatar
    Join Date
    Dec 2001
    Location
    Daytona Beach
    Posts
    5,926

    RE: Kingtech turbine

    We tested the K-80E on kerostart and although I got it to work for a few starts, the plug is too far back in the chamber for reliable operation. Kingtech is working on a Kero version.
    Todd
    Todd Witkoff
    Dreamworks Model Products LLC
    www.dreamworksrc.com
    Your Source For RC Jet Accessories!


Page 5 of 5 FirstFirst ... 345

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
All times are GMT -6. The time now is 09:01 PM.

SEO by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.