RC Monster Trucks Discuss rc monster trucks in this forum

PLEASE HELP! SPEEDO QUESTION

Reply

Old 01-06-2008, 12:54 AM
  #1  
ty2000
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2006
Location: Temecula, CA
Posts: 169
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default PLEASE HELP! SPEEDO QUESTION

i want to run two 13-14 turn motors & a single 6 cell pack in a twin detonator my problem is i dont know what esc to use, years ago when ther were no twin motor/ 14.4 volt esc's, guys ran normal esc's and spliced the motor wires so that they could run 2 hot mod's in clod busters and USA-1's, but how did they know the speedo would hold up? do i need to look for esc's with high continuous amp ratings or peak amp ratings, how would i know that i could run two 13-14 turn mods w/out frying the esc!
ty2000 is offline  
Reply With Quote
Old 01-06-2008, 05:29 AM
  #2  
Elite_Tux487
Senior Member
 
Elite_Tux487's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lisbon/Groton, CT
Posts: 617
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: PLEASE HELP! SPEEDO QUESTION

If you are splicing them..I would take the max and continous ratings of both motors multiply them by two and see if they are under the ratings of the esc..
Elite_Tux487 is offline  
Reply With Quote
Old 01-06-2008, 07:08 AM
  #3  
guver
Senior Member
My Feedback: (325)
 
Join Date: Mar 2003
Location: LaGrange, OH
Posts: 14,857
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: PLEASE HELP! SPEEDO QUESTION

I agree, double it and see. It will be close to running 1 7-10 turn motor. A pair of 14 turn motors was one of my favorite set-ups on the TD and I used a evx esc.
guver is offline  
Reply With Quote
Old 01-06-2008, 08:25 PM
  #4  
ty2000
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2006
Location: Temecula, CA
Posts: 169
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: PLEASE HELP! SPEEDO QUESTION

well...1 hot mod will pull about 30-35 amps so thats 70 amp to be safe, so if i used my novak GTS which can handle a max of 500-540 amps you think i would be ok.
ty2000 is offline  
Reply With Quote

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service