RC Monster Trucks Discuss rc monster trucks in this forum

LRP pullstart to rotostart

Reply

Old 02-02-2008, 12:35 PM
  #1  
zud00
Senior Member
Thread Starter
 
zud00's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Warren, IN
Posts: 338
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default LRP pullstart to rotostart

What parts do I need in order to convert the pullstart on the LRP to a rotostart? I have an HPI handheld rotostart unit so I want to use that, not the Losi spin start or other spin starters.
zud00 is offline  
Reply With Quote
Old 02-02-2008, 12:47 PM
  #2  
Bria1
Senior Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: Orange Park, FL
Posts: 3,331
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: LRP pullstart to rotostart

I use the Losi spin start plate on mine, but I think you just need [link=http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXLBV6&P=Z]this[/link] and then the [link=http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXKSC8&P=V]this roto start kit[/link].
Bria1 is offline  
Reply With Quote
Old 02-02-2008, 12:59 PM
  #3  
zud00
Senior Member
Thread Starter
 
zud00's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Warren, IN
Posts: 338
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: LRP pullstart to rotostart

Ok, so this: http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin...?&I=LXLBV6&P=Z

and this: http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin...?&I=LXKJD9&P=M

Is that right? I already have the rotostart handheld system.

Is it worth it to convert to rotostart? I keep hearing that the pullstart is a pain in the butt for break-in and that the LRP pullstart is crappy.
zud00 is offline  
Reply With Quote
Old 02-02-2008, 01:30 PM
  #4  
Bria1
Senior Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: Orange Park, FL
Posts: 3,331
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: LRP pullstart to rotostart

Looks right to me. I've always liked roto starts better than pull starts. But some people like pull starts.
Bria1 is offline  
Reply With Quote
Old 02-02-2008, 02:36 PM
  #5  
Snaut Rocket
Senior Member
 
Snaut Rocket's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Merced, CA
Posts: 3,304
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: LRP pullstart to rotostart

I cant believe people will buy that huge roto start for 55 bucks. That doesent even include the battery packs.
When all you need is a drill that usally some one has.
Snaut Rocket is offline  
Reply With Quote
Old 02-04-2008, 10:23 AM
  #6  
Ingen28
Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Ft Myers , FL
Posts: 97
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: LRP pullstart to rotostart

some drills have way too much torque for a starting system! if you use one set the clutch setting pretty low so that if you flood the engine you will not destroy your connecting rod. Better to air on the side of caution on that one....that being said i use a drill all the time [:-]
Ingen28 is offline  
Reply With Quote
Old 02-04-2008, 10:26 AM
  #7  
zud00
Senior Member
Thread Starter
 
zud00's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Warren, IN
Posts: 338
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: LRP pullstart to rotostart

I've tried to use my Craftsman cordless drill on my HPI motor and it didn't spin fast enough to turn the motor over. I'm going to stick with the pullstart for the LRP.
zud00 is offline  
Reply With Quote

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service