Register

If this is your first visit, please click the Sign Up now button to begin the process of creating your account so you can begin posting on our forums! The Sign Up process will only take up about a minute of two of your time.

Results 1 to 3 of 3

  1. #1

    Join Date
    Oct 2003
    Location
    durbannatal, SOUTH AFRICA
    Posts
    71
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    wasp .18 starting problem

    my wasp.18 refuses to start up.it`s only been thru 7 tanks on my mt2.if i do get it to start it almost catches and then it dies.when i did manage to start it it refuses to move the vehicle.i tried playing with the high speed needle with no effect.i tried a new glowplug and that doesn`t work.anyone got any solutions.
    zsar1

  2. #2

    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Portland, OR
    Posts
    236
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: wasp .18 starting problem

    possibly new fuel... try holding the throttle open about 1/4 while starting it..

    I dont know about you guys, but i find that its easier to start my DTX Evader when i prime the engine to the point when it is clearly flooded, then i put on the glow heater and wait for about 5 sec, then pull. It starts, but will refuse to accept ANY throttle. If you give it gas, it stalls. So i have to wait for about 15-20 sec for it to warm up.

    It works for me...
    One Point Landing Specialist

  3. #3

    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Chilliwack, BC, CANADA
    Posts
    422
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: wasp .18 starting problem

    I've had nothing but carb problems with mine. If you have a different carb you can swap, maybe try that. I'm sure there's lots of other potential problems as to why it's not running, but I just know how my wasp carb acts. I also have endless overheating issues with mine as well. Just can't seem to get the thing to run reliably at all. I've done all the sealing back plate/carb/exhaust manifold tricks, but it just seems to be nothing but problems.
    P47/P51/F20/Spitfire/Zero/Pitts/Furious/Projeti/Concrusher/Edge540/Yak54/Rogue/Seafury/Brio/Polecat/Seawind


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
All times are GMT -6. The time now is 03:20 AM.

SEO by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.