RC Radios, Transmitters, Receivers, Servos, gyros Discussion all about rc radios, transmitters, receivers, servos, etc.

Can you use the same transmitter for 2 cars?

Reply

Old 08-24-2003, 09:32 PM
  #1  
jsmcbrayer
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2003
Location: Lawrenceville, GA
Posts: 17
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Can you use the same transmitter for 2 cars?

Can you use the same transmitter for 2 cars?

I'm pretty new to r/c and was woundering if I could use my RC10GT's transmitter also for an electric car instead of buying another transmitter. I was planning on buying a Tamiya Mini Cooper to play around with and don't really want to spend over $150. I know I'll have to buy a new receiver and servos. This may not be a good idea because I have my steering/throttle trim set for my GT. It may also be impossible to spend less than $150 on a car anyways. Advice??????
jsmcbrayer is offline  
Reply With Quote
Old 08-24-2003, 09:58 PM
  #2  
jsmcbrayer
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2003
Location: Lawrenceville, GA
Posts: 17
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Can you use the same transmitter for 2 cars?

Anyone????
jsmcbrayer is offline  
Reply With Quote
Old 08-24-2003, 11:51 PM
  #3  
SteveW
My Feedback: (36)
 
SteveW's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Rockledge, FL
Posts: 195
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Can you use the same transmitter for 2 cars?

Well, I'm into airplanes, not cars but sure you can do that. I've got one transmitter that's been used for four airplanes in the past. Just make sure the receiver you buy is on the same channel as your transmitter. As far as your trims go, try adjusting the mechanisms in the cars so that the trims stay centered. Hope that helps.
SteveW is offline  
Reply With Quote
Old 08-25-2003, 08:37 AM
  #4  
jbflier
Senior Member
 
Join Date: Jan 2002
Location: Concord Twp, OH
Posts: 1,016
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Can you use the same transmitter for 2 cars?

You most certainly can use 1 Tx for as many cars as you want. Especially if you have a computer radio. I have a KO Propo radio that has memory for 10+ cars. If you don't have a computer radio, you can still run as many cars as you want, although it will be difficult to keep track of all of your trim settings..........
jbflier is offline  
Reply With Quote
Old 08-28-2003, 06:32 PM
  #5  
jsmcbrayer
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2003
Location: Lawrenceville, GA
Posts: 17
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Can you use the same transmitter for 2 cars?

Thanks
jsmcbrayer is offline  
Reply With Quote

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service