RC Radios, Transmitters, Receivers, Servos, gyros Discussion all about rc radios, transmitters, receivers, servos, etc.

How Convert Futaba T7CHP to s.4

Reply

Old 08-29-2012, 10:47 AM
  #1  
murcielago
Thread Starter
 
Join Date: May 2003
Location: Clermont, FL
Posts: 176
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default How Convert Futaba T7CHP to s.4

I bought a used T7 with a bad internal module and would like to convert it to 2.4

I tried with a Hitec AFHSS and couldn't get it to work. It will power on, but couldn't get a bind. On the AFHSS I hooked up the pinout (connector on bottom and from left to right) pin 1: Signal, pin 2: Vcc, and pin 3: Ground. Like I said, the Tx will power on and I get a solid red on the AFHSS, but no bind, I can't even push the button to change modes.

I'm thinking on getting this module from China since it's cheap enough that if it doesn't work I don't loose to much. Please advice:

http://www.ebay.com/itm/150829971582...84.m1438.l2649
murcielago is offline  
Reply With Quote
Old 09-02-2012, 06:42 AM
  #2  
dirtybird
My Feedback: (5)
 
Join Date: Jan 2002
Location: San Tan Valley, AZ
Posts: 5,768
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: How Convert Futaba T7CHP to s.4

It will work just fine. Just remember you will have to get your receivers from the same manufacturers.
dirtybird is offline  
Reply With Quote
Old 09-02-2012, 06:57 AM
  #3  
fizzwater2
My Feedback: (60)
 
Join Date: Aug 2004
Location: Paola, KS
Posts: 2,765
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: How Convert Futaba T7CHP to s.4

aloft hobbies is a US source for the FrSky stuff..

http://www.alofthobbies.com/radio-ge...ry-system.html

I haven't dealt with them, but I hear good things about them.

fizzwater2 is offline  
Reply With Quote
Old 09-02-2012, 07:09 AM
  #4  
murcielago
Thread Starter
 
Join Date: May 2003
Location: Clermont, FL
Posts: 176
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: How Convert Futaba T7CHP to s.4


ORIGINAL: dirtybird

It will work just fine. Just remember you will have to get your receivers from the same manufacturers.
I hope so, I would like to salvage the Tx. I did get a Rx that matches that module, if it works I'll get a few more.
murcielago is offline  
Reply With Quote
Old 09-02-2012, 07:10 AM
  #5  
murcielago
Thread Starter
 
Join Date: May 2003
Location: Clermont, FL
Posts: 176
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: How Convert Futaba T7CHP to s.4


ORIGINAL: fizzwater2

aloft hobbies is a US source for the FrSky stuff..

http://www.alofthobbies.com/radio-ge...ry-system.html

I haven't dealt with them, but I hear good things about them.

Thanks for the link. Good prices too.
murcielago is offline  
Reply With Quote

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service