RC Radios, Transmitters, Receivers, Servos, gyros Discussion all about rc radios, transmitters, receivers, servos, etc.

Digital servos

Reply

Old 11-22-2018, 03:04 PM
  #1  
vasek
Thread Starter
My Feedback: (4)
 
vasek's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Prague, CZECH REPUBLIC
Posts: 4,144
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Digital servos

Hitec servos can be programmed, so I'm assuming they have a microchip inside. What about non-programable digital servos, do they all have a microchip ?
vasek is offline  
Reply With Quote
Old 11-22-2018, 03:14 PM
  #2  
BarracudaHockey
My Feedback: (11)
 
BarracudaHockey's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Jacksonville, FL
Posts: 23,284
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

They all have a microchip
BarracudaHockey is offline  
Reply With Quote
Old 11-22-2018, 06:21 PM
  #3  
vasek
Thread Starter
My Feedback: (4)
 
vasek's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Prague, CZECH REPUBLIC
Posts: 4,144
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

What about analog servos, do the have a microchip ?

Thanks
vasek is offline  
Reply With Quote
Old 11-28-2018, 10:08 PM
  #4  
ican3d
 
ican3d's Avatar
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 261
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Originally Posted by vasek View Post
What about analog servos, do the have a microchip ?

Thanks
Yes analog servo also have microchip (ATMEL on cheaper servo).. Most are programmable via arduino.
ican3d is offline  
Reply With Quote

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service