RC Radios, Transmitters, Receivers, Servos, gyros Discussion all about rc radios, transmitters, receivers, servos, etc.

Spektrum dx6 rf dead

Reply

Old 03-14-2019, 08:28 AM
  #1  
jadmo46
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2005
Location: granbury, TX
Posts: 3
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Spektrum dx6 rf dead

Never let your batteries go dead while transmitter is turned on. It will kill the rf output in the transmitter.
jadmo46 is offline  
Reply With Quote
Old 03-14-2019, 08:55 AM
  #2  
Stickslammer
 
Stickslammer's Avatar
 
Join Date: Aug 2017
Location: Tennessee
Posts: 292
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Good to know. However I think these transmitters warn you when the battery gets below 4.8 volts.
Stickslammer is offline  
Reply With Quote
Old 03-14-2019, 11:29 AM
  #3  
AndyKunz
 
Join Date: Jun 2005
Location: White Heath, IL
Posts: 2,746
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

OR BETTER YET ...

Update your radio so that you have the version that doesn't allow that to happen. This was fixed a year or so ago. If you run the newest software, you don't have to worry about this happening.

Andy
AndyKunz is offline  
Reply With Quote
Old 03-14-2019, 11:53 AM
  #4  
jadmo46
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2005
Location: granbury, TX
Posts: 3
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Andy, I just had a conversation with the tech at horizon and they did update my dx6 to the latest software version but he said never let the batteries run totally down because it would kill the RF board. My transmitter got turned on without my knowledge and was in the bag until the batteries died. I will in the future remove the battery to prevent future trouble.
jadmo46 is offline  
Reply With Quote
Old 03-14-2019, 12:14 PM
  #5  
AndyKunz
 
Join Date: Jun 2005
Location: White Heath, IL
Posts: 2,746
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Thanks. I just spoke to the tech about it. Apparently there was a miscommunication.

If you do the update, your radio won't have the problem. If you have the problem and then update, it won't bring your RF back. They actually replace the RF module when it is erased like this.

What they are doing is replacing the module so it works again, and then updating the radio so that you won't get a repeat occurrence.

Andy
AndyKunz is offline  
Reply With Quote
Old 03-14-2019, 02:26 PM
  #6  
jadmo46
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2005
Location: granbury, TX
Posts: 3
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Dead RF

andy I hope you are correct but the tech that fixed it replaced the card and card reader both were bad. He replaced the RF board then updated to the current system. He then told me to never let the batteries die while turn on or it would kill the board again. He said this only happens on the DX6. The other radios donít have this problem. To be safe I will remove battery when not in use
jadmo46 is offline  
Reply With Quote

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service