RC Radios, Transmitters, Receivers, Servos, gyros Discussion all about rc radios, transmitters, receivers, servos, etc.

Tracker II Elevator Problems

Reply

Old 09-28-2003, 01:54 PM
  #1  
N55340
Member
Thread Starter
My Feedback: (2)
 
Join Date: Nov 2002
Location: So. Charleston, WV
Posts: 77
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Tracker II Elevator Problems

I have a new Tracker II I'm attempting to setup in an old 4* 120. My issue revolves around the elevator. The plane is setup with 2 elevator servos using a Y-harness. I read some of the issues with elevtor trims of dual elevator setups so decided to use a Y.

I'm using a Seeker II receiver with this setup. After setting up the radio I flipped on the plane. First thing I noted was that the elevator center point was way off. Had all kinds of up elevator, but full down elevator produced little movement. Manually re-centered the servo horns and problem still exists. Pulled out a Futaba radio and now the servos responded correctly although I had to adjust the horns back to where they were originally.

Thinking there was some strange programming in the Tracker, I cleared the model memory and the problems remains. Software version in the radio is 1.31. I've looked through the manual and I stumped.

Any suggestions would be appreciated.
N55340 is offline  
Reply With Quote
Old 09-29-2003, 06:39 AM
  #2  
CWLWL
Member
 
Join Date: Feb 2003
Location: HONGKONG, HONG KONG
Posts: 67
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Tracker II Elevator Problems

Go to another post 'THERE IS A TRACKER II" , it's a long thread, try to start to read from the middle to see if you get an answer.
Mine has various (v1,31 also) and was sent back to try to UPDATE. I don't know if those ISSUES can be tackled. Or mail the Polkys' for details.

David
CWLWL is offline  
Reply With Quote
Old 09-29-2003, 04:08 PM
  #3  
causeitflies
 
causeitflies's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: EASTERN OHIO
Posts: 2,112
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Tracker II Elevator Problems

Try the Futaba RX with the Tracker, if problem is still there it is the Tracker TX

Try the Futaba TX with the the Seeker, if problem is still there it is the Seeker RX
causeitflies is offline  
Reply With Quote
Old 09-29-2003, 04:33 PM
  #4  
N55340
Member
Thread Starter
My Feedback: (2)
 
Join Date: Nov 2002
Location: So. Charleston, WV
Posts: 77
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Tracker II Elevator Problems

The problem is in TX. I've tried a Futaba 9Z, 9C, 8U and old Skysport, as well as an Airtronic RD6000 and I Hitec Eclipse. All of them work with the Seeker flawlessly.

Called Polk today and they told me to send it in. Kind of sucks because I'll bet there is a maintence mode in this radio that things like center point can be adjusted.
N55340 is offline  
Reply With Quote
Old 09-29-2003, 06:49 PM
  #5  
N55340
Member
Thread Starter
My Feedback: (2)
 
Join Date: Nov 2002
Location: So. Charleston, WV
Posts: 77
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Tracker II Elevator Problems

Problem solved. As it turned out, the pot was slipping on the gimble. Figured out how to get to the service menu and read the value of the pot. Loosened the screws and made manual adjustments until I got the valve set to what the center point was supposed to be on another screen. Tighten everything up and it works perfectly.

Kind of makes sense now. The other plane I had been flying on the Tracker was constantly needing elevator trim every flight. I dismissed this as a problem since it was a Zagi Fixx. The foam warps, etc. on this plane if you can actually call it a plane. More like at $150 waste of money, but that is another story.

I'll call Polk tomorrow and let them know of a potential problem. I have the worst luck, so I'm sure I got the only one in the production run with this problem.
N55340 is offline  
Reply With Quote
Old 09-29-2003, 08:11 PM
  #6  
causeitflies
 
causeitflies's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: EASTERN OHIO
Posts: 2,112
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Tracker II Elevator Problems

I have the worst luck, so I'm sure I got the only one in the production run with this problem.
I hope so.[]
Glad you got it straightened out.
causeitflies is offline  
Reply With Quote

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service