RC Radios, Transmitters, Receivers, Servos, gyros Discussion all about rc radios, transmitters, receivers, servos, etc.

how much torque

Reply

Old 10-01-2003, 12:37 AM
  #1  
kamakasi
Senior Member
Thread Starter
My Feedback: (3)
 
kamakasi's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: butternut, WI
Posts: 405
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default how much torque

building first full house glider and am confused as to how much torque i need in the wing servos. is it best to jamb in the biggest servo that will fit and worry about the weight else where? or is there a balance to be reached?
kamakasi is offline  
Reply With Quote
Old 10-01-2003, 10:34 PM
  #2  
3DFanatic
Senior Member
My Feedback: (5)
 
Join Date: Jul 2003
Location: Tacoma, WA
Posts: 2,668
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: how much torque

A little more information is needed. How big is this thing?

If it's the "standardized" 2-meter type that ever company seems to make at least one of, any "standard" servo should work. THey're usually around 50 oz-in
3DFanatic is offline  
Reply With Quote
Old 10-01-2003, 11:47 PM
  #3  
kamakasi
Senior Member
Thread Starter
My Feedback: (3)
 
kamakasi's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: butternut, WI
Posts: 405
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: how much torque

wing span is 113" approx. weight 60 oz.
kamakasi is offline  
Reply With Quote

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service