RC Radios, Transmitters, Receivers, Servos, gyros Discussion all about rc radios, transmitters, receivers, servos, etc.

hitec pcm to futaba pcm

Reply

Old 09-22-2004, 09:24 PM
  #1  
slammed2000
Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2002
Location: EDGEWATER, FL
Posts: 30
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default hitec pcm to futaba pcm

I am curious i like hitecs equipment but i have a futaba pcm transmitter. I know that hitec works with futaba but can i use a pcm hitec reciever with my futaba pcm reciever in pcm mode.
thanks for the replys and happy flying to all,
slammed
slammed2000 is offline  
Reply With Quote
Old 09-22-2004, 10:19 PM
  #2  
JohnBuckner
My Feedback: (1)
 
JohnBuckner's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Kingman, AZ
Posts: 10,419
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: hitec pcm to futaba pcm

Sorry no, there is no interbrand compatablility with PCM systems. Also both Hitec and Futaba have old and new PCM systems that are not even compatable with the same brand.

John
JohnBuckner is offline  
Reply With Quote
Old 09-23-2004, 02:42 PM
  #3  
hilleyja
Senior Member
My Feedback: (3)
 
Join Date: Jan 2002
Location: Salem, WV
Posts: 2,181
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: hitec pcm to futaba pcm

ORIGINAL: slammed2000

I am curious i like hitecs equipment but i have a futaba pcm transmitter. I know that hitec works with futaba but can i use a pcm hitec reciever with my futaba pcm reciever in pcm mode.
thanks for the replys and happy flying to all,
slammed
Actually, you have a Futaba TX that can either transmit on a Futaba-unique PCM modulation or general FM modulation. The general FM modulation is compatible with all FM receivers that accept negative shift signals. (Futaba, Hitec, Hobbico, GWS, etc)

As the previous poster indicated, there is no compatibility between different brand PCMs. Hitec's older PCM RXs are also not compatible with their new PCM option on the Eclipse 7. Futaba's older PCM RXs are also not compatible with the newer TXs (512 vs 1024 sampling) I'm not sure if Futaba 9Z's PCM RX is compatible with the Futaba 9C.
hilleyja is offline  
Reply With Quote

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service