RC Radios, Transmitters, Receivers, Servos, gyros Discussion all about rc radios, transmitters, receivers, servos, etc.

PLEASE HELP........ RX issues!

Reply

Old 12-17-2004, 01:21 AM
  #1  
baxternick
Thread Starter
My Feedback: (19)
 
baxternick's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Jacksonville, NC
Posts: 265
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default PLEASE HELP........ RX issues!

Ok I have Hitec digitals on a 7c setup for a Dave Patrick Edge. When the servos are on the rx that same with the 7c (fp-r127df) the left ailerons go crazy. I have tried 3 different futaba 127's I have from all my other planes. Now when I plug in my old FP-R128DF to that plane it works like a charm. No glitches, and no jumping... Can this be from BEC that I have read about online? Just seems funny the older RX works perfect. BTW I am running 1-HS5245mg and 1-HS5945mg one each aileron. On Heavy duty Y harnesses. Even with no Y harness the servos are doing it on the pack if ran by themselves. The funny part is that its only the flaperon channel doing it even if I use 5,6, and 7. PLEASE HELP ME!
baxternick is offline  
Reply With Quote
Old 12-17-2004, 10:24 PM
  #2  
JNorton
My Feedback: (2)
 
JNorton's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Coopersville, MI
Posts: 4,326
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: PLEASE HELP........ RX issues!

Okay need more information. You mentioned a BEC as in battery eliminator circuit. So is this plane an electric? If so whose BEC? What settings? If not what are you using for a battery pack 4.8 or 6.0 volts.

If you tried 3 futaba 127's did you try another transmitter other than the 7C? Perhaps the 7C's transmitted servo signal is slightly off timing for the flaperon mix?

John

EDIT -> It doesn't sound like the servos if it only happens with the flaperon mix.
JNorton is offline  
Reply With Quote
Old 12-17-2004, 10:32 PM
  #3  
JNorton
My Feedback: (2)
 
JNorton's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Coopersville, MI
Posts: 4,326
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: PLEASE HELP........ RX issues!

Another option to try is to clear that models memory and start fresh. Sometimes we program some in unintended weird mixes.
John
JNorton is offline  
Reply With Quote

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service