RC Radios, Transmitters, Receivers, Servos, gyros Discussion all about rc radios, transmitters, receivers, servos, etc.

Hitec Eclipse and coupling flaps to ailerons?

Reply

Old 01-17-2005, 09:11 PM
  #1  
Kingpeg
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2002
Location: Maryvale, NS,
Posts: 23
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Hitec Eclipse and coupling flaps to ailerons?

I want to be able to have full length ailerons(coupling flaps to ailerons) on my existing 4 servo wing, a servo for each of the flaps and ailerons for general flying and also be able to use the flaps alone for landing. Can some one tell me if this is possible and what channels to connect the servos to Also is a "Y" harness used in this case for the ailerons? It is not " CROW" that I want.
Thanks
Rob
Kingpeg is offline  
Reply With Quote
Old 01-27-2005, 08:07 PM
  #2  
former spad
Senior Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 146
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Hitec Eclipse and coupling flaps to ailerons?

I'm not sure, but I think you want to "LINK" flaps to ailerons through transmitter programing, with switch on transmitter to turn the link off and on. Not all transmitters have link option.
former   spad is offline  
Reply With Quote
Old 01-28-2005, 01:52 PM
  #3  
Chillybee
Senior Member
My Feedback: (3)
 
Join Date: Oct 2002
Location: Plainfield, NJ
Posts: 143
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Hitec Eclipse and coupling flaps to ailerons?

With the Eclipse, you can link flaps to alierons and vice versa and with 4 servos, no y-harness is needed. This allows you to have full length flaps or full length ailerons. They are both mixes which you can activate and the switches allow you to turn them on or off. Check your manual under the F->A and A->F mixing in Glider mode.

1- right aileron
6- right flap
5- left aileron
7-left flap
Chillybee is offline  
Reply With Quote
Old 01-28-2005, 06:16 PM
  #4  
Kingpeg
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2002
Location: Maryvale, NS,
Posts: 23
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Hitec Eclipse and coupling flaps to ailerons?

Chillybee,
I need it to work in ACRO mode. Do you know if this is applicable in ACRO?
Rob
Kingpeg is offline  
Reply With Quote

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service