RC Radios, Transmitters, Receivers, Servos, gyros Discussion all about rc radios, transmitters, receivers, servos, etc.

Hitec 5945

Reply

Old 02-04-2005, 10:34 AM
  #1  
CAPtain232
Thread Starter
My Feedback: (40)
 
Join Date: Dec 2001
Location: Waynetown, IN
Posts: 2,476
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Hitec 5945

At one point in time, there was a problem with the HITEC 5945, don't remember what it was, but I remember everyone talking about it. It happened before I started using HITEC servos. Apparently, the problem was taken care of and there was a cutoff date in which the servos manufactured after such and such date did not have the problem....

Anyone remember what this problem was and more importantly, WHAT THIS CUTOFF DATE IS?

I have purchased two NIB servos second hand and they are marked MAR 02
CAPtain232 is offline  
Reply With Quote
Old 02-04-2005, 10:37 AM
  #2  
Geistware
Senior Member
My Feedback: (16)
 
Join Date: Apr 2002
Location: Locust Grove, GA
Posts: 12,942
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Hitec 5945

March 02 is the good date.
It had to do with the end point of the servos and binding if the transmitter setting was too high.
Remember I am old and this may not be 100% correct but this is what I remember.
Geistware is offline  
Reply With Quote
Old 02-04-2005, 10:51 AM
  #3  
CAPtain232
Thread Starter
My Feedback: (40)
 
Join Date: Dec 2001
Location: Waynetown, IN
Posts: 2,476
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Hitec 5945

Geistware,

Been doing some searching on this and so far all I could come up with is a "PROGRAMMING" issue. I do have the programmer, but I wanted to figure out what the issue was.....

Thanks for the help
CAPtain232 is offline  
Reply With Quote
Old 02-05-2005, 09:30 AM
  #4  
AJF--2
Senior Member
My Feedback: (119)
 
Join Date: Feb 2002
Location: Snow Hill, NC
Posts: 2,089
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Hitec 5945

It was the 56XX series with the program issue and not the 59XX. The Mar 02 date is the latest.The software issue was setting the endpoint past 125% if I remember correctly. Maybe somebody with a better memory will jump in.[:-]
AJF--2 is offline  
Reply With Quote

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service