RC Radios, Transmitters, Receivers, Servos, gyros Discussion all about rc radios, transmitters, receivers, servos, etc.

Futaba 9CHP lost memory!

Reply

Old 02-04-2005, 08:07 PM
  #1  
lowpass 202
Member
Thread Starter
 
lowpass 202's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Bergen, NORWAY
Posts: 47
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Futaba 9CHP lost memory!

A while ago i bought a new Reflex XTR sim and hooked it up with my 9C, switched on the transmitter and found that I needed to delete one memory to use for the sim. I browsed the memorys to find one I could do without and deleted it.
Later I found that there is no need to switch the TX on when using the sim, as you plug it in it will simply start without turning on the RF-module.

Anyways, the problem appeared when I wanted to program a new model a few weeks later (It is mid winter and not much flying going on).
I found that all but the two last memorys was somehow deleted, allthough the trims was not centered.
I do not have a CAMpac and i`m sure I could not have deleted everything without knowing. I can`t say exactly what I did and in whitch order I did it because it happened several weeks ago. I have since programmed several models with no problem.
Is there any way I could have deleted one memory and then copied it to the others without noticing or something like that?
I`m really drawing a blank here and I hope someone can explain this in some way.

LP
lowpass 202 is offline  
Reply With Quote
Old 02-17-2005, 09:01 PM
  #2  
G.W.
My Feedback: (22)
 
Join Date: Jul 2004
Location: cedar falls, IA
Posts: 324
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Futaba 9CHP lost memory!

Maybe something happened when you connected it to your computer and turned it on. The computer probably had a conflict with the computer in the transmitter???????[sm=confused.gif][sm=confused.gif]
G.W. is offline  
Reply With Quote
Old 02-18-2005, 11:18 AM
  #3  
rccrazedman
My Feedback: (10)
 
Join Date: Jul 2004
Location: Schuylkill Haven, PA
Posts: 479
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Futaba 9CHP lost memory!

in either case I think I would send it to futaba to makes sure nothings wrong and you don't lose planes from it. becausae this sounds like an issue where you should have got a warning . and when you get the warning the instructions say do not fly send it in for service right away.
rccrazedman is offline  
Reply With Quote

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service