RC Radios, Transmitters, Receivers, Servos, gyros Discussion all about rc radios, transmitters, receivers, servos, etc.

Futaba T7cap

Reply

Old 07-05-2005, 08:43 PM
  #1  
Firewalkerd1
Senior Member
Thread Starter
My Feedback: (1)
 
Join Date: Oct 2003
Location: Southeastern, KY
Posts: 136
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Futaba T7cap

Just got my first computer radio and have a question. I can't figure what the numbers in the screen across from the voltage are. Example 1H03, the H is flashing. Also cant do the count up on the timer. Need help. I have always been told that a computer is only as smart as the user.
Firewalkerd1 is offline  
Reply With Quote
Old 07-05-2005, 11:35 PM
  #2  
Zombie
Senior Member
 
Zombie's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Great Falls, MT
Posts: 151
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Futaba T7cap

If I'm not mistaken the numbers are the accumulated run time on your tx - 1 hour and 3 minutes.

ORIGINAL: Firewalkerd1

I have always been told that a computer is only as smart as the user.
Sometimes the computer is smarter.
Zombie is offline  
Reply With Quote
Old 07-07-2005, 04:31 PM
  #3  
Safety Hawk
My Feedback: (6)
 
Join Date: Apr 2004
Location: White Stone, VA
Posts: 759
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Futaba T7cap

That is the timer of usage since the last reset. Basicly you can reset that when you recharge to give you an idea of how much time you have left till next recharge.
Safety Hawk is offline  
Reply With Quote
Old 07-08-2005, 09:17 PM
  #4  
rccrazedman
My Feedback: (10)
 
Join Date: Jul 2004
Location: Schuylkill Haven, PA
Posts: 479
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Futaba T7cap

that is your on time counter, the one that counts with the power switch being on. And you can reset it just like Safty Hawk said. The timer function gives you a timer you can set to the throttle stick or any switch. you also have an option of a up or a down counting timer in the timer menu.
rccrazedman is offline  
Reply With Quote
Old 07-09-2005, 05:49 PM
  #5  
mars
Senior Member
 
mars's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: 10,000ft, CO
Posts: 288
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Futaba T7cap

I found that it was easy to understand if I had the manual, and a plane to work with and see how it affects the plane. Of course a full house plane helps to really see the results.
mars is offline  
Reply With Quote
Old 08-21-2008, 08:08 AM
  #6  
fewtrils
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: , ,
Posts: 1
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Futaba T7cap

i have the t7cap radio and can set the timer but i have not figured how to set the overall time counter for the reciever. is there anyone who knows how to reset this.
fewtrils is offline  
Reply With Quote
Old 08-22-2008, 10:50 AM
  #7  
Dsegal
Senior Member
 
Join Date: Oct 2002
Location: Philadelphia, PA
Posts: 2,065
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Futaba T7cap


> how to set the overall time counter for the reciever. >

There is no timer for the receiver. There is a transmitter timer which counts the time it is on until reset and, if you choose to activate them, there are individual timers for each model in memory. See page 37 of the manual.

The transmitter timer is reset to zero from the startup screen by cursoring until it blinks and then pressing the dial.

Setting the individual model timers is trickier and the manual is not very clear. Select the model you want and open the timer menu. Now if you want the timer to start slight above idle move the throttle a few clicks up. Turn timer ON. Cursor to the time and dial in the desired value. Set mode UP and the switch to 3 with the little arrow pointing up. Press END. (I hope I got this right for you.)
Dsegal is offline  
Reply With Quote
Old 08-24-2008, 10:41 AM
  #8  
WMB
My Feedback: (1)
 
Join Date: Oct 2002
Location: Great Falls, MT
Posts: 927
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Futaba T7cap

How does one reset the total time timer? Thanks
WMB is offline  
Reply With Quote
Old 08-24-2008, 12:56 PM
  #9  
victorzamora
 
Join Date: Oct 2006
Location: Greenville, SC
Posts: 1,731
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Futaba T7cap

You click the buttons to go up or down in the menu until that timer flashes, then you hold the scroll wheel....I think. I sold my 7c a couple weeks ago, but I'm pretty sure that's how it's done.
victorzamora is offline  
Reply With Quote
Old 08-24-2008, 03:09 PM
  #10  
Dorsal
Senior Member
My Feedback: (17)
 
Dorsal's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Tracy, CA
Posts: 296
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Futaba T7cap

Every Manual Futaba has ever shipped - http://www.futaba-rc.com/manuals/index.html
Dorsal is offline  
Reply With Quote

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service