RC Radios, Transmitters, Receivers, Servos, gyros Discussion all about rc radios, transmitters, receivers, servos, etc.

jr8103 and Synthesized module problem

Reply

Old 11-07-2005, 02:06 AM
  #1  
Synapse
Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2004
Location: , SC
Posts: 41
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default jr8103 and Synthesized module problem

Hey guys,

I've got a new JR 8103 TX and I just bought a Synthesized TX module for it since it didn't come with the frequency I needed. I figured I would go with the synthesized module since I need a couple different channels from time to time and didn't want to have to switch out modules or buy them for that matter. The problem is that I can't get jack squat out of the thing. I install the module, set it to my channel, turn on the TX, turn on the RX in the aero and I get nothing but a little servo twitch at startup. If I turn off the TX, the servos jerk again as if they "had" communication to the TX and just lost it. I'm stumped, its like none of my sticks work for anything.

The controller has been used with a flight sim without any problem, this is the first issue I have had. Any idea what might be causing this???

Thanks much,

-Lee
Synapse is offline  
Reply With Quote
Old 11-07-2005, 07:19 AM
  #2  
swk550
My Feedback: (75)
 
swk550's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: houston, TX
Posts: 426
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: jr8103 and Synthesized module problem

I would check the mode of transmission. With my JR Tx, I need to use the PPM mode with the flight simulator. If you have a PCM Rx, then you need to switch the Tx to PPM mode of transmission. I've had this happen before.
swk550 is offline  
Reply With Quote
Old 11-07-2005, 10:38 AM
  #3  
Synapse
Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2004
Location: , SC
Posts: 41
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: jr8103 and Synthesized module problem

Well nevermind... little did I know that JR is a different shift than Futaba, so now I have a ton of useless RXs. YAY standardization. How is it that crap like this still exists?

-syn
Synapse is offline  
Reply With Quote

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service