RC Radios, Transmitters, Receivers, Servos, gyros Discussion all about rc radios, transmitters, receivers, servos, etc.

How do you run 2 servos for elevator JR 6102?

Reply

Old 08-01-2006, 10:18 AM
  #1  
LearnedInUk
Thread Starter
My Feedback: (29)
 
LearnedInUk's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Huntingtown, MD
Posts: 418
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default How do you run 2 servos for elevator JR 6102?

Never had a plane with two servos for elevator. So...

I have a JR 6102 and want to use two servos for elevator halfs. Question is what is the best way to set this up? Can i simply plug one into the normal channel and the other into AUX1 and mix it somehow in the radio? If so please provide directions.

Thanks in advance.
LearnedInUk is offline  
Reply With Quote
Old 08-01-2006, 07:40 PM
  #2  
LearnedInUk
Thread Starter
My Feedback: (29)
 
LearnedInUk's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Huntingtown, MD
Posts: 418
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: How do you run 2 servos for elevator JR 6102?

LearnedInUk is offline  
Reply With Quote
Old 08-01-2006, 07:56 PM
  #3  
Ed_Moorman
My Feedback: (1)
 
Ed_Moorman's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Shalimar, FL
Posts: 4,059
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: How do you run 2 servos for elevator JR 6102?

There are 3 ways I can think of right off.
1. Use a Y connector. You may need a reversing Y to get both servos driving correctly.

2. Use a JR Matchbox or a Smart-Fly Equalizer. These allow you to set the reversing, centering and end points for multiple servos on the same channel. They work very well, but aren't cheap.

3. Use mixing.
a. You need to go in to SWITCH SEL and inhibit the gear switch.
b. After this use mix 4, which is a "Trim Include" mix. This means that both sides will respond to the elevator trim switch. If you use one of the other mixes, only the side on the elevator channel will move when you trim.
c. Set the mix to be on all the time. You won't want to switch off half your elevator.
d. Reverse the servos as needed.
e. Put the servo arms on as square to the servo as you can, then use Subtrim to set the centers exact.
e. Set the movement for the slave channel to 100% for a start. Hold full up and set both sides for the same amount of movement. Do the same for down.
Ed_Moorman is offline  
Reply With Quote
Old 08-02-2006, 10:46 AM
  #4  
LearnedInUk
Thread Starter
My Feedback: (29)
 
LearnedInUk's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Huntingtown, MD
Posts: 418
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: How do you run 2 servos for elevator JR 6102?

Thanks. I used option 3 and your instructions where perfect.
LearnedInUk is offline  
Reply With Quote

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service