RC Radios, Transmitters, Receivers, Servos, gyros Discussion all about rc radios, transmitters, receivers, servos, etc.

Spektrum - Aircraft vs Heli version

Reply

Old 01-31-2007, 08:52 PM
  #1  
AU flyer
Senior Member
Thread Starter
My Feedback: (2)
 
Join Date: Sep 2002
Location: Trussville, AL
Posts: 128
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Spektrum - Aircraft vs Heli version

I have the Heli version and am setting up an airplane. I can not find any way to use the three way switch on the top left of the transmitter when in the airplane mode. It is labeled Flt Mode N, 1, 2. Does anyone know if this switch can be used in the airplane mode. I was hoping to use it for my dual rates.
AU flyer is offline  
Reply With Quote
Old 01-31-2007, 09:14 PM
  #2  
flyinrazrback
Senior Member
My Feedback: (69)
 
flyinrazrback's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Fort Smith, AR
Posts: 3,778
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Spektrum - Aircraft vs Heli version

That switch is the flap switch in airplane mode, did you select the flap switch for the dual rates in the airplane mode?
flyinrazrback is offline  
Reply With Quote
Old 01-31-2007, 09:35 PM
  #3  
AU flyer
Senior Member
Thread Starter
My Feedback: (2)
 
Join Date: Sep 2002
Location: Trussville, AL
Posts: 128
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Spektrum - Aircraft vs Heli version

Hey razr, good to hear from you again. I see where I can select Flap 2 or 0 in the manual for my dual rates. The switch that I am referring to is the switch labeled "Gear" on page 27 of the manual. Of course, on my radio it's labeled flt mode.

Bobby
AU flyer is offline  
Reply With Quote
Old 01-31-2007, 09:37 PM
  #4  
flyinrazrback
Senior Member
My Feedback: (69)
 
flyinrazrback's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Fort Smith, AR
Posts: 3,778
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Spektrum - Aircraft vs Heli version

hmm, I know that the flight mode switch for helis is the flap switch for planes. If you select flap switch for the combined dual rates, that 3 position switch should change your rates.
flyinrazrback is offline  
Reply With Quote
Old 01-31-2007, 09:54 PM
  #5  
AU flyer
Senior Member
Thread Starter
My Feedback: (2)
 
Join Date: Sep 2002
Location: Trussville, AL
Posts: 128
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Spektrum - Aircraft vs Heli version

Yes, that's the way it is on my 9C Super. I was hoping that this radio would be the same. The best that I can tell you can't select that switch however. My next thought is to open the case and see if I can physically move the switches. I have a set of heavier springs that I am going to put on the sticks if they will fit. I'll look at the switches when I have the case open.

AU flyer is offline  
Reply With Quote
Old 01-31-2007, 09:57 PM
  #6  
flyinrazrback
Senior Member
My Feedback: (69)
 
flyinrazrback's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Fort Smith, AR
Posts: 3,778
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Spektrum - Aircraft vs Heli version

When I get home on Friday I will take a look and see how I made it work.
flyinrazrback is offline  
Reply With Quote
Old 01-31-2007, 10:02 PM
  #7  
AU flyer
Senior Member
Thread Starter
My Feedback: (2)
 
Join Date: Sep 2002
Location: Trussville, AL
Posts: 128
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Spektrum - Aircraft vs Heli version

Thanks
AU flyer is offline  
Reply With Quote

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service