RC Radios, Transmitters, Receivers, Servos, gyros Discussion all about rc radios, transmitters, receivers, servos, etc.

Hitec Servos??????

Reply

Old 02-09-2003, 12:56 AM
  #1  
Mustang51
Thread Starter
My Feedback: (25)
 
Join Date: Jan 2002
Location: Norristown, PA
Posts: 1,086
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Hitec Servos??????

Can anyone give me feedback about these servos?
Looking for info on the digitals and the "servo programer".

Thanks,

Mustang51
Mustang51 is offline  
Reply With Quote
Old 02-09-2003, 03:09 AM
  #2  
JDM
My Feedback: (8)
 
Join Date: Jun 2002
Location: Amarillo, TX
Posts: 103
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Asking for trouble

Boy are you asking for trouble? Or what. Beware of what you are asking, and be ready for what you have started.
JDM is offline  
Reply With Quote
Old 02-09-2003, 04:15 AM
  #3  
Kris^
Banned
My Feedback: (1)
 
Join Date: Jan 2002
Location: concord, NC
Posts: 1,222
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Hitec Servos??????

The HiTec line of servos is comparable in speed, torque, performance and quality with all other manufacturers products of this type. There have been a few issues with the digital servos, when they first came out, and in the past the repuration for QC was not the best, but these factors have been addressed, and the quality of the HiTec line or products is outstanding.

A search through the RCU archives for previous threads/posts about the hiTec digitals and analog servos would be a good idea, as all the pertinent arguments would have been adressed already. As well, you can contact the hiTec RCU representative, Mike Mayberry, if you so desire, for further clarification or information you may need.

I use HiTecs in every plane I own (up to 44% IMAC planes), and their lower price, for comparable performance, is a definite plus for their purchase and usage. I have had a lower failure rate with HiTecs than with my JR servos, and find no problems with their performance.
Kris^ is offline  
Reply With Quote
Old 02-09-2003, 09:40 PM
  #4  
Russmall
 
Join Date: Jan 2003
Location: Dallas, TX
Posts: 335
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Hitec Servos??????

I agree with Kris. I use Hitec's in all of my planes, both digital and non digital and have yet to have a problem........RS
Russmall is offline  
Reply With Quote
Old 02-09-2003, 09:59 PM
  #5  
beavertail
Senior Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: SOUTH, TX
Posts: 712
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Yep

Can you say" hornets nest"

Hitec sucks, no, Hitec rocks These threads are getting old. lol

Your best bet is to do a search for the servos you are intersted in, This topic has been threaded too many times.
beavertail is offline  
Reply With Quote
Old 02-09-2003, 10:21 PM
  #6  
Vince
Senior Member
My Feedback: (1)
 
Join Date: Feb 2002
Location: Nederland, Tx.
Posts: 1,642
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Hitec Servos??????

I have a large number of Hitec servos, analog and digital. I have only had one problem with a new digital. In the past I have had several Futaba servos fail

Vince
Vince is offline  
Reply With Quote

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service