RC Radios, Transmitters, Receivers, Servos, gyros Discussion all about rc radios, transmitters, receivers, servos, etc.

problem with 7CAP trim!....help!

Reply

Old 07-01-2007, 03:58 PM
  #1  
i live for 3D
Banned
Thread Starter
 
Join Date: May 2005
Location: miami, FL
Posts: 529
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default problem with 7CAP trim!....help!

My aileron trim works only in the left direction and not to the right. it works for all other channels except for the ailerons. any help would be appreciated

Thanks,
i live for 3D is offline  
Reply With Quote
Old 07-01-2007, 07:44 PM
  #2  
bruce88123
 
Join Date: Nov 2004
Location: Memphis, TN
Posts: 11,703
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: problem with 7CAP trim!....help!

Saw a similar question before in the Futaba forum. They suggested that a micro-switch had gone bad that the lever operates. It would be either that or a broken wire IMO. Sounds like service shop time.[]
bruce88123 is offline  
Reply With Quote
Old 07-01-2007, 08:59 PM
  #3  
i live for 3D
Banned
Thread Starter
 
Join Date: May 2005
Location: miami, FL
Posts: 529
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: problem with 7CAP trim!....help!

would it be under warranty?
i live for 3D is offline  
Reply With Quote
Old 07-02-2007, 07:29 AM
  #4  
bruce88123
 
Join Date: Nov 2004
Location: Memphis, TN
Posts: 11,703
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: problem with 7CAP trim!....help!

Depends on how old the unit is. Check with Futaba for that info.
bruce88123 is offline  
Reply With Quote
Old 07-02-2007, 10:25 AM
  #5  
redfox435cat
Senior Member
 
redfox435cat's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Lompoc , CA
Posts: 1,469
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: problem with 7CAP trim!....help!

nope. Switches and buttons are excluded from their warrenty, found that out when I got mine brand new ,with a busted switch and was told to go pound sand and cough up 60 bucks to ship it and fix it, then was told to hush up about the lack of slave trim function for mixes, need the 9CAP for that.[:@] other than that it been the best radio I've ever owned
redfox435cat is offline  
Reply With Quote
Old 07-02-2007, 12:01 PM
  #6  
i live for 3D
Banned
Thread Starter
 
Join Date: May 2005
Location: miami, FL
Posts: 529
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: problem with 7CAP trim!....help!

well i just called them and they said its under warranty and to send it to them. How long is the turn-around?
i live for 3D is offline  
Reply With Quote
Old 07-02-2007, 12:04 PM
  #7  
Krysta
 
Join Date: Jan 2003
Location: Champaign, IL
Posts: 3,796
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: problem with 7CAP trim!....help!

Futaba has a one year warranty on all of their products, guaranteeing the item against factory defects. A trim or trim button would be cosidered warranty. Under certain circumstances, a broken switch would even be considered warranty.

If a switch is not under warranty, the cost of a new one would be approximately $5.00 each.

Please send your radio in if you are having a problem with the trim buttons and we will take care of this for you under warranty.


Sincerely,
Krysta
Product Development & Support Specialist
Futaba Service Center USA


ORIGINAL: redfox435cat

nope. Switches and buttons are excluded from their warrenty, found that out when I got mine brand new ,with a busted switch and was told to go pound sand and cough up 60 bucks to ship it and fix it, then was told to hush up about the lack of slave trim function for mixes, need the 9CAP for that.[:@] other than that it been the best radio I've ever owned
Krysta is offline  
Reply With Quote
Old 07-02-2007, 08:21 PM
  #8  
redfox435cat
Senior Member
 
redfox435cat's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Lompoc , CA
Posts: 1,469
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: problem with 7CAP trim!....help!

if that's your policy then someone at hobby service scammed me out of a warrenty job. The printed warrany specifically stated that switches and button are excluded, if they changed there policy since then I stand corrected, right on. otherwise

workorder# 236677
serial number# 40303093

unit was sent in a month after purchase, I foget the exact cost but 20 bucks shipping 12 dollars for the switch and 30 somethin for labor
redfox435cat is offline  
Reply With Quote
Old 07-03-2007, 09:37 AM
  #9  
Bax
My Feedback: (11)
 
Join Date: Apr 2002
Location: Monticello, IL
Posts: 19,482
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: problem with 7CAP trim!....help!

Please send an email to our support address. The workorder number you provided above does not have a transmitter on it. We'll need a full name and address so that we can do a proper lookup and see what's going on.

If warranty corroboration isn't provided when we get an item, we can't offer warranty service.

At any rate, here's the support address:

Email: service@futaba-rc.com

*****
Bax is offline  
Reply With Quote
Old 07-03-2007, 07:53 PM
  #10  
i live for 3D
Banned
Thread Starter
 
Join Date: May 2005
Location: miami, FL
Posts: 529
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: problem with 7CAP trim!....help!


ORIGINAL: Bax

Please send an email to our support address. The workorder number you provided above does not have a transmitter on it. We'll need a full name and address so that we can do a proper lookup and see what's going on.

If warranty corroboration isn't provided when we get an item, we can't offer warranty service.

At any rate, here's the support address:

Email: service@futaba-rc.com

*****
how long do you think it would take futaba to fix my radio? is it longer than a week? I am also having problems recover my reciept. I have called www.servocity.com and they told me they would e-mail it to me and its been 2 days! Is there anyway you guys could get the proof of purchase from them?
i live for 3D is offline  
Reply With Quote
Old 07-03-2007, 09:44 PM
  #11  
bruce88123
 
Join Date: Nov 2004
Location: Memphis, TN
Posts: 11,703
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: problem with 7CAP trim!....help!

And this is why you put the orig reciepts in the orig box and put it safely on a shelf.
bruce88123 is offline  
Reply With Quote
Old 07-04-2007, 04:57 AM
  #12  
LAN
Junior Member
 
Join Date: Sep 2003
Location: Uppsala, SWEDEN
Posts: 20
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: problem with 7CAP trim!....help!

FWIW, I had the same problem with my 7CAP on my first flight for the season. The TX had been unused for a couple of months. After some frenetic "clicking" on the switch it started working again and the problem has not re-emerged. Probably some oxide on the contact points of the switch...

/Leif
LAN is offline  
Reply With Quote
Old 07-06-2007, 01:04 PM
  #13  
Turk1
 
Turk1's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Istanbul, TURKEY
Posts: 1,084
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: problem with 7CAP trim!....help!

I was having problem with dial type pushbutton switch with push function only so I cant choose my another model from current one for loong,hard tries or cant reset the timer etc.Then I use contact cleaner spray from outside of the Tx box towards the root of dial button and miracle,it began to work again easily.So I recommend you to use contact cleaner before thinking to send it back.
Turk1 is offline  
Reply With Quote

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service