RC Radios, Transmitters, Receivers, Servos, gyros Discussion all about rc radios, transmitters, receivers, servos, etc.

crow and eclipse

Reply

Old 03-15-2002, 01:16 AM
  #1  
mscj-RCU
Member
Thread Starter
My Feedback: (3)
 
Join Date: Feb 2002
Location: plainview, TX,
Posts: 36
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default crow and eclipse

anyone figured out how to make eclipse do crow with coupled flaps/ailerons? I see how to do it without coupling, but I would like the option. Thanks, Mike.
mscj-RCU is offline  
Reply With Quote
Old 03-15-2002, 08:57 PM
  #2  
IronZ
My Feedback: (3)
 
Join Date: Dec 2001
Location: Tipp City, OH
Posts: 241
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Eclipse and crow

I don't think you can do both crow and coupling with the Eclipse. I set mine up for crow. If there is a way, I would love to know.

IronZ
IronZ is offline  
Reply With Quote
Old 03-26-2002, 08:29 PM
  #3  
fenderjw
Senior Member
My Feedback: (83)
 
Join Date: Feb 2002
Location: Batesburg, SC
Posts: 110
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Eclipse and Crow?

Did you ever get a real answer to your question? I was thinking about something like this:

Right aileron - chan 1
Left aileron - chan 6
left and right flaps - chan 5 via Y harness (Right wing flap servo installed upside down or servo horn on opposite side from left wing flap servo)
Flaperon mix - On
Flap Trim - 0%
Landing mix - around 20% pos or neg on flaperons (chan 6)(cant remember which is down!)

I think this might work. Throw the Flight Mode (Land mode) switch to drop the flaperons then throw the chan 5 switch to raise the flaps pos about 20 deg.

I have not tried this yet, (model is about half way through assembly) and maybe chan 7 could be substituted for chan 5.

What do you think? I wont really have flaps (other than flaperons) and I wont be able to couple the flaps and ailerons for that "barn door" aileron effect, but at least I can get the crow function working.

I just bought the US 60 and my only radio is the Eclipse. I have not tried the above setup yet, but I think this will be better than buying another radio.

Jim
fenderjw is offline  
Reply With Quote
Old 03-26-2002, 08:41 PM
  #4  
mscj-RCU
Member
Thread Starter
My Feedback: (3)
 
Join Date: Feb 2002
Location: plainview, TX,
Posts: 36
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default crow and eclipse

That's the way I wired mine--except flaps down with ch 5 switch and ailerons up with land mode switch-mixed elevator into both--haven't flown it yet.
Might try it with Y on ch 7 and see how it works. Thanks for the reply.
mscj-RCU is offline  
Reply With Quote

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service